גרסה תבשילית ונהדרת למרק הכתום. התוצאה היא תוספת מחממת ומנחמת, המשלימה את הארוחה ויכולה גם לשמש כארוחה בפני עצמה. כיף להגיע הביתה רעבים מהקור שבחוץ, ולגלות במקרר את הסיר הזה. שני דקות של חימום - ואפשר להתפנק עם קערה משביעה ובריאה.
חומרים:
2 כפות שמן זית
1 כרישה פרוסה לטבעות
1 בצל קצוץ דק
½ קילו ארטישוק ירושלמי, מקולף ופרוס לעיגולים בעובי 1 ס"מ
קוביית ג'ינג'ר בגודל 2/2/1 ס"מ קצוצה דק
4 שיני שום כתושות
מלח פלפל בשפע
קורט קינמון
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות גדולות
1 דלורית בינונית, מקולפת, מגולענת וחתוכה לקוביות
אפשר גם: חצי כוס חלב קוקוס/חלב רגיל

תבשיל ארטישוק ירושלמי וירקות כתומים בג'ינג'ר | צילום: אפרת ליכטנשטט
הכנה:
הכי מעניין
- מחממים שמן זית בסיר גדול, ומזהיבים את הבצל וכרישה כרבע שעה עד שהם רכים ושקופים.
- מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, את כל התבלינים וחצי כוס מים, ומבשלים עם מכסה סגור כ-45 דקות.
- מוסיפים את הדלורית והבטטה (וחצי כוס חלב קוקוס - אם רוצים) ומבשלים עוד כחצי שעה עד שכל הירקות רכים.
- טועמים ומוסיפים מלח, פלפל ושום כתוש לפי הטעם.
מתכונים שווים עם קוקוס:



