עוגת קוקוס מושלמת

אוהבי הקוקוס, תעצרו את הכול. נמצאה עוגת הקוקוס המושלמת! רכה ועשירה, עם ציפוי גבינת שמנת ועוד קוקוס. אתם חייבים להכין אותה. והערה קטנה: גם מי שאינם חובבי קוקוס נפלו ברשתה

עוגת קוקוס מושלמת. | אפרת ליכטנשטט

עוגת קוקוס מושלמת. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לתבנית בגודל 18/25 ס״מ

100 גרם חמאה
1/3 כוס (80 מ״ל) שמן קוקוס
1 כוס (200 גרם) סוכר
3 כוסות (420 גרם) קמח
4 כפיות אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
5 חלבונים
350 מ״ל קרם קוקוס
1 כוס (85 גרם) קוקוס טחון

לציפוי
200 גרם גבינת שמנת
(אני השתמשתי ב־5% שומן)
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קוקוס טחון

הכי מעניין

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה, רצועה לאורך ורצועה לרוחב.
2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, שמן קוקוס וסוכר, ומקרימים לקרם חלק כחמש דקות.
3. בינתיים מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
4. מוסיפים לקערת המיקסר את הווניל ואת החלבונים, בהדרגה, בזה אחר זה.
5. מוסיפים את תערובת הקמח ואת קרם הקוקוס למיקסר בהדרגה, קצת מזה וקצת מזה, ולבסוף הקמח.
6. מוסיפים את הקוקוס הטחון ומערבבים קלות.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה.
8. אופים 35־40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לפני שמצפים.

ציפוי:
1. בקערה קטנה טורפים היטב גבינת שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל.
2. מצפים את העוגה בקרם שנוצר ומפזרים קוקוס טחון.

מצננים לגמרי לפני שחותכים לקוביות.

שומרים בקופסה אטומה במקרר אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.

עוד מתכוני עוגות