מרכיבים (ל-4 מנות):
¾ כוס אפונה צהובה (צ'אנה דל)
¾ כוס מים
2 כפות שמן
¼ כפית זרעי חרדל שחורים
2 שיני שום כתושות
1 בצל פרוס דק
1 חתיכת ג'ינג'ר מגורר
¼ כפית אבקת צ'ילי
275 גרם תרד קפוא או טרי
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
½ כפית זרעי כוסברה טחונים
½ כפית גאראם מסאלה
½ כפית מלח

אפונים מוקפצים בתרד | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה:
1. שוטפים את האפונה, משרים אותה במים חצי שעה ומסננים.
2. מבשלים כ־25 דקות בסיר מכוסה עד שתתרכך. מסירים את המכסה ומבשלים עד שהמים מתאדים לגמרי.
3. מחממים שמן בווק או במחבת גדולה ומטגנים את זרעי החרדל עד שהם מתפצפצים.
4. מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים על אש בינונית. 5. מוסיפים את התרד ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.
6. מוסיפים את שאר התבלינים והמלח ומבשלים 2־3 דקות.
7. מוסיפים את האפונה ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד 5 דקות. 8. מגישים חם, עם נאאן (פיתה הודית) או אורז.
מתכונים צמחונים נוספים:



