סלט טעים במיוחד, שהוא ארוחה שלמה בקערה ומהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול. אין לכם בבית אורז שחור ואצות? רוצו לקנות
מרכיבים
לטופו
1 חבילת טופו
הכי מעניין
3 כפות שמן
2 כפות רוטב סויה
1 כף מייפל
לסלט
1 כוס אורז שחור מבושל
3 כפות אצות וואקמה
2 מלפפונים
½ בצל סגול קטן קצוץ דק־דק
1 אבוקדו בשל חתוך לקוביות
2 כפות שומשום שקליתם על מחבת ללא שמן עד להזהבה
לרוטב
2 כף סויה
1 כף מייפל
2 כפיות שמן שומשום
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- מכינים את הטופו: מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הטופו. מטגנים אותו כשתי דקות מכל צד ומוסיפים מייפל וסויה. מטגנים עד שהטופו משחים מעט ומצננים.
- מכינים את האורז: כמו עם פסטה – ממלאים סיר גדול במים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים 20־30 דקות. כשהאורז מתחיל ״להיפתח״ ורואים את חלקו הפנימי, הוא מוכן. טועמים ואם הוא רך ונגיס, ולא רך מדי, מסננים מהמים.
- אצות: שמים את האצות בקערה עם מים חמימים ואחרי עשר דקות מסננים מהמים.
- חותכים את המלפפונים לאורך ובעזרת כפית מוציאים את הגרעינים. חותכים לפרוסות.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט.
אולי תרצו להכין גם:



