לצורך המשימה גייסתי את הפיצים ויחד נהנינו מאחר־צהריים של הכנת נאצ'וס – ולא פחות חשוב, אכילתם. מתכון למשקיענים.
מרכיבים
80־100 יחידות
2 כוסות (280 גרם) קמח תירס
½ כוס (70 גרם) קמח רגיל
2 כפיות מלח
¼ כפית פלפל לבן
1 כפית כורכום
1 כף שמן
1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים (או פחות)
מעט פפריקה מתוקה ואבקת שום לפיזור לפני האפייה
הקפידו על כיסוי הבצק והטורטיות כל הזמן כדי שלא יתייבשו
אופן ההכנה
1. שמים את כל המרכיבים מלבד המים בקערה גדולה ומערבבים.
2. מוסיפים את המים בהדרגה רק עד שהתערובת מתגבשת. מתחילים לערבב, בתחילה בכף עץ ואז עוברים ללוש בידיים. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים מעט מים. אם היא רטובה מדי מוסיפים מעט קמח רגיל. הבצק צריך להתאחד לכדור רך, גמיש ולא מתפורר (נסו ליצור כדור ותראו אם הוא מגובש).
3. מכסים את הבצק ומניחים כחצי שעה למנוחה בטמפרטורת החדר.
4. גוזרים שני דפי נייר אפייה לריבועים קטנים בגודל של כ־15X15 ס״מ.
5. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בקוטר 4־5 ס״מ, ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
6. מניחים כדור על דף נייר אפייה ומועכים מעט. מכסים בדף נייר אפייה נוסף ומרדדים בעזרת מערוך, לעלה דק־דק בעובי 1־2 מ״מ.
7. מחממים מחבת נון־סטיק גדולה (ללא שמן) ומעבירים אליה את ה״טורטייה״ שיצרנו – ישר מהנייר – בעדינות, כדי שלא תיקרע.
8. צולים את הטורטייה כשתי דקות מכל צד עד שהיא מתייצבת ומעבירים לצלחת. מכסים במגבת כדי שלא תתייבש.
9. חוזרים על הפעולה עד שנגמר כל הבצק (בערך 20 טורטיות).
10. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
11. חותכים כל טורטייה ל־4 רבעים בעזרת סכין חדה.
12. מפזרים את הטורטיות בין שתי התבניות, מפזרים מעט פפריקה ואבקת שום ואופים 10־15 דקות עד שהן פריכות. השגיחו על התנור כדי שהנאצ'וס לא יישרפו!
13. מגישים עם סלסת עגבניות, ממרח אבוקדו וכדומה. שומרים בקופסה אטומה עד יומיים.
הכי מעניין
חשוב לרדד את הבצק לעובי דק כדי שהנאצ׳וס יהיו דקים ופריכים
לעוד מתכונים צמחוניים



