ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות | חגיגת בצלים טבעוניים ממולאים

כמה דברים שכדאי לדעת מראש: קודם כול, הצטיידו בסיר שעמיד לבישול גם על הכיריים וגם בתנור. דבר נוסף, כדי להכין סיר ממולאים צריך לבוא עם כוונה, באמונה ובאהבה!

בצלים טבעוניים ממולאים. | אפרת ליכטנשטט

בצלים טבעוניים ממולאים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

שימו מוזיקה, היכנסו למטבח ותיהנו משעה – שעה וחצי של הרכבת תכשיט שהוא סיר. בהתחלה זה ייראה לכם מסובך, אבל אחרי פעם־פעמיים לא תוכלו להיגמל מהרצון למלא משהו. כהתחלה, נסו סיר בצלים מתקתק.

מרכיבים (8־10 מנות)
6־7 בצלים סגולים ולבנים (אפשר עם הקליפה)

למלית
¼ כוס שמן זית
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנטנות
1 סלק קטן מגורר
1 גזר קטן מגורר
1 קישוא קטן חתוך לקוביות קטנטנות מדוגמות
3 כפות אורז בסמטי לא מבושל
3 כפות קינואה לא מבושלת
2 כפות עדשים חומות לא מבושלות
2 כפות חמוציות
2 כפות צנוברים
2 כפות סילאן
2 כפות רכז רימונים
מיץ מחצי לימון
1 כפית כמון
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית סומק
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כוס תערובת עלי נענע ופטרוזיליה קצוצים
דק־דק־דק

הכי מעניין

בצלים טבעוניים ממולאים. | אפרת ליכטנשטט

בצלים טבעוניים ממולאים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

לרוטב
1 ליטר מים
½ כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
3 כפות סילאן
1 כף מלח גס
1 כוס עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה
1. חורצים את הבצלים עד המרכז, בלי לחצות.
2. שמים את הבצלים שחרצנו בסיר עם מים רותחים ומבשלים עד ריכוך כחצי שעה. מסננים, מניחים לבצלים להצטנן ומפרקים, דף בצל אחר דף בצל.
3. מכינים את המלית: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מטגנים את הירקות, וכל כמה דקות מוסיפים ירק על פי הסדר הזה: בצל, סלק, גזר ובסוף קישוא. בסך הכול 20 דקות טיגון. מוסיפים את האורז, הקינואה, העדשים, החמוציות, הצנוברים, הסילאן, רכז הרימונים, מיץ הלימון, התבלינים, קליפת הלימון ועשבי התיבול ומערבבים היטב עד שהכול מצופה בשמן. מצננים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. אם חסר מלח או מתיקות (סילאן), מוסיפים.
4. מערסלים כף מלית בכל עלה בצל ומגלגלים.
5. מזלפים מעט שמן זית על קרקעית סיר רחב ועמוק המתאים לתנור ומסדרים יפה־יפה את הממולאים הקטנים בצפיפות בסיר בשכבה אחת, שיהיה להם חם ונעים ושישמרו על צורתם.
6. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל (הרוטב צריך לכסות את הבצלים). מזלפים מלמעלה עוד סילאן ובוזקים פלפל שחור טחון טרי.
7. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות עם כיסוי.
8. מחממים תנור ל־150 מעלות.
9. מכניסים את הסיר המכוסה לתנור, לשעה. מסירים את המכסה ומעלים את החום ל־220 מעלות. אופים עוד 20 דקות ללא מכסה.

ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות