מרכיבים (6 מנות)
לסלט
2 פלפלים אדומים שמנמנים בשרניים
1 קופסת שימורי שעועית לבנה מסוננת ושטופה או 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
1 בצל סגול גדול חתוך לטבעות
1 שן שום כתושה
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק־דק (לאוהבי החריף)
3 כפות שמן זית
גרידה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
1 כוס עלי זעתר טריים קצוצים (אם אין, אז צרור קטן של כוסברה ונענע קצוצים יתאים)
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
לטחינה
½ כוס טחינה
מים לפי הצורך
מעט מיץ לימון
¼ כפית מלח
אופן ההכנה
1. על אש גלויה קולים את הפלפלים האדומים עד שהם משחירים מכל הכיוונים, או לחלופין מכניסים לתנור במצב גריל והופכים מדי פעם עד להשחרת הקליפה. מניחים בקערה ומכסים בניילון נצמד כדי ש"יזיעו" וקליפתם תהפוך לנשל.
2. מקלפים את הפלפלים ומנקים אותם מזרעים.
3. חותכים את בשר הפלפלים לנחשים דקיקים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את השעועית המבושלת, טבעות בצל, שום כתוש ופלפל חריף, ומערבבים. יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון.
4. מוסיפים קליפת לימון, זעתר או נענע וכוסברה, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
5. מכינים טחינה: שמים בקערה טחינה גולמית ומעט מים, מערבבים ומוסיפים מים עד לקבלת המרקם הרצוי. מוסיפים לימון ומלח ומערבבים.
6. מורחים על צלחת שטוחה את הטחינה ומעליה מניחים את הסלט הצבעוני ומטפטפים מעל עוד מעט טחינה.
להתעלף.
הכי מעניין
עוד מתכונים לראש השנה