ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות
מרכיבים (6־8 מנות)
למשרה
1 כף סוכר
3 כפות חומץ או מיץ מלימון או ליים אחד
1 כפית מלח
¼ כוס שמן צמחי
½ שן שום כתושה
פלפל שחור
1 בצל סגול חתוך לטבעות דקיקות
לסלט
1 כרוב לבן קטן וטרי חתוך לפרוסות דקיקות
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנטנים
2 כפות פרג שלם (לא טחון)
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים עם החלק הלבן
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
½ צרור כוסברה קצוץ דקיק
½ צרור שמיר קצוץ דקיק
½ צרור בזיליקום קצוץ דקיק
½ צרור נענע קצוץ דקיק
אופן ההכנה
1. משרים את פרחי הברוקולי הטריים במים עם כף חומץ, להשמדת כל המזיקים, ומסננים.
2. מערבבים את חומרי המשרה, מוסיפים את טבעות הבצל הדקיקות ומטביעים אותן במשרה ל־10 דקות.
3. מערבבים בקערה אחרת את יתר חומרי הסלט. מוסיפים את הבצל והמשרה ומערבבים יחד.