ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות: סלט סלק שומשומין ורימונין

ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות סלט נפלא המחבר בין כל נגזרות השומשום – טחינה, שמן שומשום וגרעיני שומשום קלויים – יחד עם הפצפוציות של הרימון. סלט שהוא חגיגה מקורמלת ומתקתקה עם הבהובים אסייתיים

סלט סלק שומשומין ורימונין. | אפרת ליכטנשטט

סלט סלק שומשומין ורימונין. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (6 מנות):
מלח גס, לריפוד התבנית
4 ראשי סלק עם הקליפה
4 בצלים עם הקליפה
2 כפות שומשום קלוי קלות
3 בצלים ירוקים קצוצים
מעט נענע טרייה קצוצה
4 כפות גרגירי רימון

לרוטב
2 כפות שמן שומשום
2 כפות טחינה גולמית
6־8 כפות מים
½ כף דבש או סילאן
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
2. מרפדים תבנית במלח גס ומניחים מעליו את הסלקים והבצלים בשלמותם.
3. צולים את הירקות בתנור כשעה וחצי. אפשרות נוספת: עוטפים בנייר כסף כל סלק ובצל לחוד ומכניסים לתנור עד לריכוך (כשעה וחצי). מצננים.
4. מקלפים את הבצלים והסלקים. הם אמנם יתכווצו מאוד, אבל הטעם יתעצם!
5. חותכים את הסלקים והבצלים ומסדרים בצלחת. לפני ההגשה מפזרים את השומשום הקלוי, הבצל הירוק, הנענע והרימונים.
6. מערבבים את חומרי הרוטב עד לרוטב דליל וקליל, ומזלפים מעל.

הכי מעניין