את ה״קושרי״ הכרתי לראשונה לפני שנים כשקיבלתי את הספר הראשון של השף יותם אוטולנגי, ומאז בכל פעם שאני מכינה אותו, אני עושה אותו קצת אחרת. מדובר בתבשיל המזכיר מאוד את המג׳דרה בזכות השילוב של עדשים ואורז, ומגישים אותו עם רוטב עגבניות. אני מדלגת על הרוטב ומוסיפה עשבי תיבול וכל מיני אגוזים לפי מה שיש במקרר, ובכל מקרה מדובר בתוספת טעימה במיוחד. את הרעיון של טיגון האטריות לפני הוספת האורז אימצנו לכל ימות השנה, ואנחנו מכנים את האורז הזה ״אורז תולעים״, מה שגורם לפיצים לזלול אותו בהנאה מרובה. לכו תבינו…
מרכיבים
½1 כוסות עדשים ירוקות שטופות ונקיות
3 כפות שמן זית
1/3 כוס אטריות דקיקות
1 כוס אורז בסמטי (או פרסי)
½1 כוסות מים רותחים
½1 כפיות מלח
1 כפית קינמון
½ כפית פלפל שחור
קורט ציפורן
½ כוס צנוברים
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מבשלים את העדשים: מניחים את העדשים בסיר גדול ומכסים בהרבה מים.
2. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ־15־20 דקות עד שהעדשים רכות ונגיסות אך לא מתפוררות. זמן הבישול משתנה לפי גודל הלהבה ועובי הסיר ולכן מומלץ לטעום כמה עדשים כל כמה דקות כדי לבדוק אם הן הגיעו לדרגת הרכות הרצויה.
3. מסננים את העדשים מהמים ומייבשים מעט.
4. מכינים את האורז: מרתיחים מים בקומקום. בסיר גדול מחממים את השמן ומוסיפים את האטריות. מטגנים אותן כשתי דקות עד שהן מתחילות להזהיב ומעט להשחים. חשוב לשמור היטב על הסיר כי הן עלולות להישרף במהירות.
5. כשהן מעט שחומות מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מוסיפים מלח, קינמון, ציפורן ואת המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 15 דקות ומכבים את האש.
6. מרימים את המכסה, מניחים מגבת מטבח עבה ונקייה על הסיר וסוגרים שוב את המכסה על המגבת (טריק של סבתות שגורם לאורז להיות אוורירי יותר). לא פותחים את הסיר לפחות 10 דקות.
7. קולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים מעט.
8. מרכיבים את המנה: מוסיפים לסיר האורז את העדשים ומערבבים בעדינות, מוסיפים את הצנוברים והפטרוזיליה ומערבבים שוב. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
הכי מעניין
עוד כתבות בנושא



