ניוקי תפוחי אדמה נפלאים

המאכל האיטלקי הפשוט והמושלם הזה דורש אמנם קצת התעסקות, אך התוצאה שווה כל רגע

ניוקי תפוחי אדמה נפלאים. | אפרת ליכטנשטט

ניוקי תפוחי אדמה נפלאים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

אין כמו ניוקי שמנמנים וטריים, צרובים על מחבת עם שמן זית וחמאה. אפשר פשוט לזלול אותם ככה, אבל אם אתם בכל זאת רוצים להשקיע ברוטב, תוכלו להכין רוטב פסטו או רוטב סלק לשדרוג המנה. שימו לב – להכנת המתכון, חובה להצטייד במשקל.

ניוקי תפוחי אדמה נפלאים. | אפרת ליכטנשטט

ניוקי תפוחי אדמה נפלאים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים (4 מנות)
1 ק"ג תפוחי אדמה (זן צהוב)
2 כוסות מלח גס
180 גרם קמח כוסמין לבן
2 חלמונים
1 כפית שטוחה מלח
מי קרח
מעט שמן זית, לזילוף

לטיגון
1 כף (15 מ"ל) שמן זית
כפית חמאה

הכי מעניין

לרוטב פסטו
4 כפות פסטו
2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
1 כפית חמאה
6 כפות (90 מ"ל) שמנת 10־15% שומן

לרוטב סלק
4 כפות ממרח סלק
2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
1 כפית חמאה
6 כפות (90 מ"ל) שמנת 10־15% שומן

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מסדרים על התבנית שכבה אחידה של מלח גס ותפוחי אדמה (מומלץ לדקור אותם 2־3 פעמים במזלג). אופים כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד (מומלץ להפוך לאחר 20 דקות). משך האפייה תלוי בגודלם של תפוחי האדמה.
3. מקלפים (אפשר להוציא את התוכן בעזרת כף), שוקלים 500 גרם מתפוחי האדמה המבושלים, ומועכים היטב באמצעות מועך תפוחי אדמה או בעזרת מזלג. מאפשרים לתערובת להצטנן
מעט.
4. מניחים את התערובת על משטח העבודה. בוזקים עליה 2/3 מכמות הקמח, מוסיפים את החלמונים והמלח ומתחילים ללוש תוך הפעלת לחץ כלפי מטה. מוסיפים את שאר הקמח לפי הצורך ולשים עד לקבלת בצק אחיד – כזה שאם לוחצים עליו הוא חוזר מעט (חשוב להימנע מעיבוד יתר).
5. לשים את הבצק לצורת גליל, חותכים לחמש חתיכות ומרדדים עם הידיים כל חתיכה לגליל מוארך בעובי 1.5 ס״מ. בעזרת קלף חד או סכין, חותכים כל גליל למקטעים באורך 2 ס"מ.
6. מכינים קערה גדולה עם מי קרח.
7. מבשלים בשלושה סבבים במי מלח (כמו לפסטה) על סף רתיחה. כשהניוקי צפים, מעבירים אותם בעדינות לקערה עם מי הקרח. כעבור דקה מוציאים אותם מהמים הקרים ומזלפים שמן זית כדי שלא יידבקו.
8. מחממים מחבת טפלון וצורבים את הניוקי עם שמן הזית והחמאה. אם בחרתם להוסיף רוטב, מוסיפים בשלב זה את כל חומרי הרוטב למחבת, מערבבים ומגישים מיד.