מרכיבים
2 כרוביות בינונית מפורקות לפרחים
1 כוס (140 גרם) קמח רגיל/כוסמין
½ בצל סגול קצוץ דק־דק (החצי השני הולך לסלט)
הכי מעניין
חופן עירית קצוצה
4 ביצים
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
לטיגון:
500 מ״ל שמן

לביבות כרובית. | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
- בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הכרוביות. מבשלים אותן עד שהן רכות מאוד ומסננים.
- מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים את הכרוביות החמימות.
- מפוררים אותן עם כף עץ ומערבבים. אפשר להשאיר את הכרובית בחתיכות, זה כיף בפה.
- במחבת גדולה מחממים את השמן.
- יוצרים לביבות בעזרת כף גדולה ומטגנים 3־4 דקות מכל צד.
מגישים עם יוגורט.
מתכונים נוספים לחנוכה



