לביבות כרובית מושלמות: המתכון המשפחתי שמככב אצלנו בכל חג

רכות, זהובות ועם ניחוח תבלינים עדין: לביבות הכרובית שמתאימות לכל שולחן חג וחוזרות אצלנו שנה אחרי שנה

לביבות כרובית. | אפרת ליכטנשטט

לביבות כרובית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 כרוביות בינונית מפורקות לפרחים

1 כוס (140 גרם) קמח רגיל/כוסמין

½ בצל סגול קצוץ דק־דק (החצי השני הולך לסלט)

הכי מעניין

חופן עירית קצוצה

4 ביצים

1 כפית ראס אל חנות

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

לטיגון:

500 מ״ל שמן

לביבות כרובית. | אפרת ליכטנשטט

לביבות כרובית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה

  1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח ומוסיפים את הכרוביות. מבשלים אותן עד שהן רכות מאוד ומסננים.
  2. מערבבים את כל שאר החומרים ומוסיפים את הכרוביות החמימות.
  3. מפוררים אותן עם כף עץ ומערבבים. אפשר להשאיר את הכרובית בחתיכות, זה כיף בפה.
  4. במחבת גדולה מחממים את השמן.
  5. יוצרים לביבות בעזרת כף גדולה ומטגנים 3־4 דקות מכל צד.

מגישים עם יוגורט.

מתכונים נוספים לחנוכה