טארט עשיר ומיוחד, שבו הקלתית אינה פריכה אלא מזכירה עוגה בחושה, אגוזית ומעט דחוסה, והיא עשירה בתבלינים בצורה יוצאת דופן המותירה את הטועמים המומים. זה ממש ביס מגן עדן, שילוב של אגוזי לוז קלויים, קינמון, ציפורן וג׳ינג׳ר.
את הלינזר טארט המקורי מקשטים בפסי בצק בצורת שתי וערב, אך אני הרשיתי לעצמי ליצור דוגמה חגיגית של עלים, והיא גם קלה יותר לביצוע.
מרכיבים
לתבנית בקוטר 22־24 ס״מ
הכי מעניין
2 כוסות (280 גרם) קמח
250 גרם אגוזי לוז טבעיים
1 כפית קינמון
½ כפית אבקת ג׳ינג׳ר
¼ כפית פאמפקין ספייס או 1/8 כפית אגוז מוסקט
1/8 כפית ציפורן טחונה
רבע כפית מלח
200 גרם חמאה רכה
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
גרידה מתפוז שלם
גרידה מלימון שלם
1 ביצה
1 חלמון
למילוי:
400 גרם ריבת פירות יער
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
1. קולים את האגוזים: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומניחים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. קולים את האגוזים במשך 10־15 דקות. משגיחים עליהם ומדי פעם בודקים שהם משחימים יפה.
2. מוציאים את האגוזים ונותנים להם טיפה להתקרר. בין שתי מגבות נייר משפשפים אותם עד שיורדת מהם הקליפה (הקליפה יורדת בקלות, ולא נורא אם נשארת קצת).
3. טוחנים את האגוזים במעבד מזון לפירורים דקים. היזהרו מטחינת יתר, האגוזים עלולים להפוך לממרח.
4. הכנת הטארט: משמנים את התבנית. בקערה בינונית מערבבים קמח, אגוזי לוז טחונים ואת כל התבלינים.
5. בקערת מיקסר מקרימים חמאה וסוכר כשלוש דקות. מוסיפים וניל, גרידת תפוז וגרידת לימון, ביצה וחלמון, וממשיכים לערבל לתערובת אחידה.
6. מוסיפים את תערובת היבשים ומערבלים לבצק דביק ואחיד.
7. מעבירים מחצית מהבצק לתבנית, ובעזרת הידיים משטחים אותו לשכבה אחידה בתחתית ובדפנות.
8. את המחצית השנייה של הבצק משטחים לדיסקית בין שני ניירות אפייה ומצננים במקרר כשעה. גם את התחתית מעבירים למקרר בזמן הזה.
9. כעבור שעה מחממים מעט את הריבה במיקרוגל ומורחים אותה על הקלתית.
10. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעלה בעובי 4־5 מ״מ וקורצים בעזרת קורצן עוגיות איזו צורה שתרצו.
11. בעזרת סכין פלטה מעבירים את העוגיות ומניחים אותן על הריבה. הבצק הוא עדין ושברירי, וחשוב לעבוד במהירות בחדר קר. אם אתם מרגישים שהבצק התחמם מדי הכניסו אותו למקפיא לכמה דקות.
12. מעבירים את העוגה המקושטת למקפיא ל־20 דקות לפני האפייה.
13. מחממים תנור ל־180 מעלות, ואופים את הטארט 35־45 דקות או עד שהבצק משחים והריבה מבעבעת.
מצננים לטמפרטורת החדר לפני שחותכים ואוכלים.
מפזרים אבקת סוכר.
אפשר להגיש עם קרם פרש / שמנת חמוצה / כדור גלידה.
שומרים בקירור עטוף היטב עד שבוע.
נשאר לכם בצק? הכינו ממנו עוגיות מופלאות
מתכונים נוספים שיכולים לעניין אתכם



