הלביבה השווייצרית שכבשה את הרשת: רושטי פריך לחנוכה

לביבה בסגנון שווייצרי, קריספית מבחוץ ורכה מבפנים, שמביאה אל השולחן את הקסם של חורף באלפים. מושלם לחנוכה

רֹוׁשְטִי | גיא אשכנזי, Agency K

רֹוׁשְטִי | צילום: גיא אשכנזי, Agency K

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4 תפוחי אדמה

½ צרור עירית

2 ביצים

הכי מעניין

100 גרם גבינת פרמזן או גרנה פדנו מגורדת

מלח

פלפל

שמן זית לטיגון

להגשה

קרם פרש, שמנת חמוצה או יוגורט

עירית

סלמון

אופן ההכנה

1. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בפומפייה, סוחטים היטב מנוזלים ומעבירים לקערה.

2. קוצצים את העירית ומוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, ומערבבים היטב.

3. מחממים במחבת בינונית 2-3 כפות שמן זית.

4. יוצקים את התערובת למחבת, ומשטחים לשכבה אחידה.

5. מטגנים 4-5 דקות על להבה בינונית, עד שהתחתית משחימה.

6. מניחים בזהירות צלחת על המחבת, הופכים את הרושטי על גביה, ומחליקים אותו חזרה למחבת עם הצד השחום כלפי מעלה.

7. מטגנים 4-5 דקות גם את הצד השני ומוציאים לצלחת הגשה.

8. מגישים עם קרם פרש ועירית קצוצה.

חשוב לסחוט את תפוחי האדמה היטב, אחרת הם ממשיכים להפריש נוזלים, הבלילה תצא רטובה והרושטי עלול להתפרק במחבת.

עוד מתכונים לחנוכה

כ' בכסלו ה׳תשפ"ו10.12.2025 | 09:34

עודכן ב