אני אוהבת להשתמש בכוסות שונות (ומשונות) כדי ליצור עניין וחוויה בהגשה (וכל אחד יכול לבחור את הכמות שהוא רוצה לאכול), אך כמובן אפשר להכין את המלבי בכלים זהים. אפשר גם להכין את המלבי בתבנית אחת גדולה בקוטר 24 ס״מ. במקרה כזה בחרו פרי אחד והכפילו כמויות
מרכיבים
12־15 מנות
למלבי
1 ליטר קרם קוקוס
2/3 כוס סוכר (120 גרם)
½ כפית תמצית מי ורדים
1 כפית תמצית וניל
450 מ״ל מים
8 כפות שטוחות קורנפלור (80 גרם)
הכי מעניין
לרוטב פירות טרופיים
(אפשר להשתמש בכל הפירות או להחליט על פרי אחד, אני הכי אהבתי את המנגו)
1 מנגו בשל, מקולף וחתוך
2־3 קיווי קלופים
3־4 פסיפלורות
1 כוס קוביות אבטיח
אבקת סוכר לפי הטעם
3־4 טיפות תמצית מי ורדים (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מכינים על משטח העבודה את הכוסות שאליהן תמזגו את המלבי.
2. בסיר גדול שמים קרם קוקוס, סוכר, מי ורדים ותמצית וניל.
3. בקערה נוספת מערבבים מים וקורנפלור עם מטרפה עד שהקורנפלור נמס לגמרי ואין גושים.
4. מוסיפים את המים עם הקורנפלור לסיר ומדליקים את האש.
5. מחממים על אש בינונית 10־15 דקות תוך בחישה מתמדת.
6. בהדרגה הנוזל הדליל מתחיל להסמיך, מנמיכים את הלהבה ומשגיחים על הסיר. ברגע שהסמיכות מתחילה להזכיר יוגורט/פודינג, מכבים את האש ומוזגים את המלבי לכלים.
7. ממתינים כרבע שעה ומכסים את הכלים בזהירות בניילון נצמד. מצננים במקרר לפחות 4־5 שעות, ועדיף לילה שלם.
8. מכינים את הרוטב: שמים כל פרי בנפרד במעבד מזון (הכי נוח בכוס של נינג׳ה) ומוסיפים טיפה אחת של תמצית מי ורדים.
9. טוחנים למרקם חלק וטועמים. אם יש צורך מוסיפים כף אבקת סוכר ועוד טיפת מי ורדים. את הפסיפלורה אין צורך לטחון.
10. מעבירים כל רוטב בנפרד לכלי סגור במקרר עד ההגשה.
סמוך להגשה מוזגים שתי כפות רוטב על כל כוס. מגישים קר מאוד.
בתיאבון!
ארוחת חג מושלמת בחמש מנות