ארוחת חג מושלמת בחמש מנות: תוספת - תפוחי אדמה קטנטנים ברוטב פסטו

כולם אצלנו אוהבים תפוחי אדמה, ואני תמיד מחפשת מתכון חדש לגוון, כי כמה תפוחי אדמה אפויים אפשר לאכול? (הרבה!) מצאתי מתכון איטלקי עם רוטב סמיך שעוטף את תפוחי האדמה והופך אותם למנה הכי שווה על השולחן

תפוחי אדמה קטנטנים ברוטב פסטו. | אפרת ליכטנשטט

תפוחי אדמה קטנטנים ברוטב פסטו. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

ארוחת חג מושלמת בחמש מנות:

מרכיבים
1 שקית תפוחי אדמה קטנטנים
2 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
5 יחידות של עגבניות מיובשות קצוצות לרצועות
1/3 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
2 גבעולים של בצל ירוק, קצוצים

לרוטב:
5 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון טרי
חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים
חופן נדיב של פטרוזיליה
¼ בצל סגול
2 כפות דבש
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה
1. בתבנית בינונית שמים את תפוחי האדמה ומוזגים עליהם שמן זית.
2. מערבבים קלות ומפזרים מלח.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים וצלויים היטב.
4. במעבד מזון או בנינג׳ה שמים את כל חומרי הרוטב וטוחנים למרקם חלק.
5. מערבבים את תפוחי האדמה עם הרוטב, מפזרים עגבניות מיובשות, צנוברים ובצל ומגישים.
אפשר להגיש את תפוחי האדמה חמים או בטמפרטורת החדר.

הכי מעניין