ארוחת חג מושלמת בחמש מנות:
מרכיבים
1 שקית תפוחי אדמה קטנטנים
2 כפות שמן זית
¼ כפית מלח
5 יחידות של עגבניות מיובשות קצוצות לרצועות
1/3 כוס צנוברים קלויים קלות על מחבת ללא שמן
2 גבעולים של בצל ירוק, קצוצים
לרוטב:
5 כפות שמן זית
4 כפות מיץ לימון טרי
חופן נדיב של עלי בזיליקום טריים
חופן נדיב של פטרוזיליה
¼ בצל סגול
2 כפות דבש
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. בתבנית בינונית שמים את תפוחי האדמה ומוזגים עליהם שמן זית.
2. מערבבים קלות ומפזרים מלח.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, כשעה או עד שתפוחי האדמה רכים וצלויים היטב.
4. במעבד מזון או בנינג׳ה שמים את כל חומרי הרוטב וטוחנים למרקם חלק.
5. מערבבים את תפוחי האדמה עם הרוטב, מפזרים עגבניות מיובשות, צנוברים ובצל ומגישים.
אפשר להגיש את תפוחי האדמה חמים או בטמפרטורת החדר.