ארוחת חג מושלמת בחמש מנות | מנה ראשונה: עלי מנגולד ממולאים בשר ואורז

עלי מנגולד הם ירק נפלא. הם טעימים במיוחד, קלים למילוי ומאוד סלחניים. המילוי המתובל יוצר מנה כל כך טעימה ומיוחדת. אל תפספסו. הקפידו לקנות עלים טריים, שלמים ולא מחוררים

עלי מנגולד ממולאים אורז ב ברוטב רימונים | אפרת ליכטנשטט

עלי מנגולד ממולאים אורז ב ברוטב רימונים | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
10־12 יחידות

למחבת בקוטר 22־24 ס״מ
10־12 עלי מנגולד שטופים היטב

למילוי:
½ כוס אורז עגול
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק־דק
1/3 כוס צנוברים
300 גרם בשר טחון
2 שיני שום
1 כף סילאן
1 כף רוטב רימונים
1/3 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון
¼ כפית בהרט

לרוטב:
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף סילאן
1 כף רוטב רימונים
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 כוס מים רותחים

הכי מעניין

לקישוט:
3 שיני שום פרוסות לפרוסות
½ בצל אדום קטן חתוך גס

להגשה:
גרגירים מחצי רימון
2 כפות צנוברים קלויים

עלי מנגולד ממולאים אורז ב ברוטב רימונים | אפרת ליכטנשטט

עלי מנגולד ממולאים אורז ב ברוטב רימונים | צילום: אפרת ליכטנשטט

אופן ההכנה
1. משרים את האורז במי ברז כחצי שעה, ומסננים מהמים.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ־20 דקות, עד שהוא שקוף וזהוב.
3. קולים קלות את הצנוברים על מחבת ללא שמן. שומרים שתי כפות צנוברים בצד להגשה.
4. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי המילוי: בצל מטוגן, אורז, בשר, שום, סילאן, רוטב רימונים ואת כל
התבלינים.
5. ממלאים: מניחים את עלה המנגולד הפוך על משטח העבודה וחותכים החוצה בזהירות את השדרה הלבנה רק בחלק שהיא עבה, בערך עד לשליש גובה העלה.
6. מניחים את החלקים החתוכים זה על זה בחפיפה.
7. מניחים כף גדושה של מילוי בחלק התחתון של העלה 5 ס״מ מלמטה. מקפלים את החלק התחתון על המילוי, ואחר כך מקפלים את הצדדים עליו (בדומה לקיפול אגרול/עלי גפן וכו') וממשיכים לגלגל עד סוף העלה. מניחים את העלה בתוך המחבת, עם החלק הפתוח כלפי מטה (חפשו ביוטיוב מילוי מנגולד).
8. ממשיכים למלא את כל העלים, אם נשאר קצת מילוי אפשר לפזר אותו בין העלים.
9. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים בזהירות על העלים. הרוטב צריך לכסות כמעט את כל העלים, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים רותחים.
10. מקשטים בין העלים בחתיכות בצל ושום.
11. מכסים ומביאים לרתיחה.
12. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות במכסה סגור. פותחים את המכסה ומבשלים עוד עשר דקות או עד שרוב הנוזלים מתאדים.
13. סמוך להגשה מקשטים בגרגירי רימון טריים ובצנוברים קלויים.