מרכיבים
6־8 מנות
1 עוף טרי ונקי מאיברים פנימיים, במשקל 1.5־2 ק"ג
2 סלסילות פטריות שמפיניון
1 בצל גדול, חתוך לרבעים
לרוטב:
3 כפות דבש
5 כפות שמן זית
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
למילוי:
1 כף שמן
½ כוס אורז
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כורכום
1 כוס מים רותחים
הכי מעניין
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מכינים את המילוי: בסיר בינוני מחממים שמן זית. מוסיפים את האורז, והתבלינים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 10 דקות בלבד.
3. מילוי והרכבה: מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
4. מערבבים היטב דבש, שמן, מלח, פלפל ושום, מורחים על העוף ומעסים אותו לתוך העור מכל הכיוונים.
5. שמים את הפטריות והבצל בקערה, מוזגים עליהם את שארית הרוטב ומערבבים.
6. ממלאים את בטן העוף באורז. מצליבים את הרגליים וקושרים בחוט עמיד לחום.
7. מניחים את העוף הממולא במרכז התבנית ומפזרים סביבו את הפטריות והבצל.
8. מוזגים חצי כוס מים רותחים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעתיים.
9. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10־15 דקות נוספות, להשחמת העוף.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה סמוך להגשה.
ארוחת חג מושלמת בחמש מנות