ארוחת חג מושלמת בחמש מנות | מנה עיקרית: עוף ממולא עם פטריות צלויות

מנה טעימה, חגיגית וחד־פעמית שמכינים כשרוצים להרשים, אך למעשה, הכנת עוף שלם אינה מסובכת כלל (אל תגלו לאורחים). פשוט ממלאים ואופים. עכשיו יש לכם שעתיים פנויות לערוך את השולחן ולקרוא עיתון

עוף ממולא עם פטריות צלויות. | אפרת ליכטנשטט

עוף ממולא עם פטריות צלויות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
6־8 מנות
1 עוף טרי ונקי מאיברים פנימיים, במשקל 1.5־2 ק"ג
2 סלסילות פטריות שמפיניון
1 בצל גדול, חתוך לרבעים

לרוטב:
3 כפות דבש
5 כפות שמן זית
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
2 שיני שום כתושות

למילוי:
1 כף שמן
½ כוס אורז
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית כורכום
1 כוס מים רותחים

הכי מעניין

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה
1. מכינים את המילוי: בסיר בינוני מחממים שמן זית. מוסיפים את האורז, והתבלינים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 10 דקות בלבד.
3. מילוי והרכבה: מחממים תנור ל־200 מעלות טורבו.
4. מערבבים היטב דבש, שמן, מלח, פלפל ושום, מורחים על העוף ומעסים אותו לתוך העור מכל הכיוונים.
5. שמים את הפטריות והבצל בקערה, מוזגים עליהם את שארית הרוטב ומערבבים.
6. ממלאים את בטן העוף באורז. מצליבים את הרגליים וקושרים בחוט עמיד לחום.
7. מניחים את העוף הממולא במרכז התבנית ומפזרים סביבו את הפטריות והבצל.
8. מוזגים חצי כוס מים רותחים לתבנית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים שעתיים.
9. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים 10־15 דקות נוספות, להשחמת העוף.
מקשטים בפטרוזיליה קצוצה סמוך להגשה.

ארוחת חג מושלמת בחמש מנות