מרכיבים
לסלט
6־7 גזרים טריים
1 כוס שקדים שלמים לא קלופים
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (משימורים או קפוא ומופשר)
6 שזיפים מיובשים קצוצים לקוביות קטנות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
לרוטב
2 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון טרי
1 כף דבש
1 שן שום כתושה
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. פורסים את הגזר במנדולינה לפרוסות דקיקות.
2. קולים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים, וקוצצים גס.
3. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב.
4. מערבבים את כל חומרי הסלט ומוזגים את הרוטב סמוך להגשה.
ארוחת חג מושלמת בחמש מנות