דאנסאק: קארי הודי חגיגי עם בשר ועדשים

תבשיל בשר ועדשים עמוק ועשיר, בהשפעה הודית־פרסית, עם תבלינים חמים וירקות מטוגנים שמקפיצים כל ביס

קארי בשר ועדשים בסגנון הודי־פרסי | אפרת ליכטנשטט

קארי בשר ועדשים בסגנון הודי־פרסי | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (ל-4 מנות):
2 בצלים קצוצים דק־דק
1 חתיכת ג'ינג'ר קלופה וקצוצה דק
6 שיני שום כתושות
½ כוס מים
¼ כוס שמן
1 כפית מלח
1 כוכב אניס
600 גרם בשר בקר או כבש חתוך לקוביות
¾ כפית זרעי כוסברה טחונים
½ כפית מכל תבלין: פלפל שחור גרוס, קינמון טחון, זרעי כמון, זרעי הל
מים
מחית עדשים (מתכון בהמשך)

להגשה:
1 חציל חתוך לקוביות
½ דלעת חתוכה לקוביות
1 כפית תמרהינדי (מתכון בהמשך) מהול בחצי כוס מים עם כפית סוכר חום וכמה עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:
1. מערבבים ומועכים את הבצל, הג'ינג'ר והשום עם חצי כוס מים, עד שמתקבלת מחית. ומניחים בצד.
2. מחממים את השמן בסיר כבד עם מכסה ומוסיפים את כוכב האניס.
3. משחימים את הבשר וממליחים לפי הטעם.
4. מוציאים את הבשר ומטגנים את מחית הבצל־שום־ג'ינג’ר. מוסיפים את כל שאר התבלינים וממשיכים לטגן את המחית, עד שהיא משחימה. 5. מוסיפים את קוביות הבשר ומוסיפים מים עד שהבשר כמעט מכוסה.
6. מבשלים בסיר מכוסה כ־40 דקות, עד שהבשר מוכן ורך.
7. מוסיפים את מחית העדשים (מתכון בהמשך) ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהטעמים מתאחדים.

הכי מעניין

הגשה:
1. מוסיפים לקארי את מי התמרהינדי והסוכר, ובודקים את האיזון בין חמוץ למתוק.
2. מטגנים את קוביות הדלעת והחציל בשמן עמוק.
3. מקשטים כל מנה בקוביות הירקות ובכמה עלי נענע ומגישים עם אורז.

עוד מתכונים מחממים

כ"ה בכסלו ה׳תשפ"ו15.12.2025 | 10:12

עודכן ב