מרקים הם כמעט הדבר היחיד שאני אוהבת בחורף, ואני תמיד שמחה לאכול מרק, בכל שעה ביום. נסו את המרק המשמח והצבעוני הזה, ותוכלו לדלג על כל שאר הארוחה.
מרכיבים (5־6 מנות)
1 כרשה גדולה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
4 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
2 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לקוביות
4 שיני שום כתושות
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל
1 כפית סוכר
2 כפיות קארי
¼ כפית קינמון
1 כפית כוסברה יבשה
1 כוס עדשים כתומות
2 ליטר מים רותחים
½ צרור כוסברה קצוץ
אופן ההכנה
1. שמים את העדשים בקערה, ממלאים במים, שוטפים אותן היטב ומסננים.
2. קוצצים את הכרשה ואת הבצל דק־דק, ומחממים שמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל ואת הכרשה על אש בינונית־גבוהה כ־15 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם רכים וזהובים.
3. מוסיפים את הגזר ואת תפוחי האדמה וממשיכים לטגן שתי דקות נוספות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את העדשים ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ־45 דקות או עד שהירקות רכים. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומכבים את האש.
הכי מעניין
עוד כתבות בנושא



