מרק פטריות אסייתי קטיפתי: קל, עדין ומלא עומק טעמים

פטריות מטוגנות ארוכות, ג'ינג'ר טרי וקרם קוקוס יוצרים מרק חורפי-מזרחי עם מרקם מושלם וארומה שממלאת את כל הבית

מרק פטריות וקרם קוקוס. | אפרת ליכטנשטט

מרק פטריות וקרם קוקוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

(4־5 מנות)

4 כפות שמן

1 בצל קצוץ

הכי מעניין

1 קילו פטריות קצוצות גס

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כף רוטב סויה

1 כף סילאן

250 מ"ל קרם קוקוס

3 כוסות מים רותחים

1 כף קמח מהולה ב־2 כפות מים

אופן ההכנה

1. מטגנים בצל על אש קטנה עד שהוא רך ושחום, כ־20 דקות.

2. מוסיפים מלח ופלפל ואת הפטריות ומטגנים כ־20 דקות, עד שהן רכות וכל הנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים ג׳ינג׳ר, סויה, סילאן, קרם קוקוס ומים רותחים ומביאים לרתיחה.

4. מוסיפים את הקמח והמים ומערבבים.

5. מבשלים כ־40 דקות.

6. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך ואם המרק סמיך מדי מוסיפים מים רותחים.

מגישים חם.

מרקים נוספים שאולי תרצו להכין