תנו כבוד לקולרבי: סלמון עסיסי וירקות בתנור עם רוטב משגע

שומר מקורמל, קולרבי רך־פריך ועגבניות שרי שנפתחות בחום — יחד עם סלמון עסיסי ברוטב הדרים, טימין ומעט צ'ילי. תבנית אחת שמכינים בקלות ונראית כמו מסעדה

סלמון עם שומר וקולרבי | גיא אשכנזי, Agency Karela

סלמון עם שומר וקולרבי | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

500 גרם פילה סלמון

3 שומרים קטנים חתוכים לאורך ל־4

2 בצל סגול קלופים וחתוכים ל־4 לאורך

הכי מעניין

3 קולרבי קלופים וחתוכים ל־6 לאורך

1 כוס עגבניות שרי

לרוטב

½1 כוס מיץ תפוזים

30 גרם חמאה

¼ כוס שמן זית

1 כף עלי טימין

מעט צ'ילי גרוס

½ כפית שום כתוש

1 כף דבש

מלח

פלפל שחור גרוס

להגשה

עירית קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

2. מוזגים מיץ תפוזים לסיר קטן ומבשלים כ־10-12 דקות עד שהוא מצטמצם לכחצי כוס נוזל.

3. מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהיא נמסה ונטמעת במיץ המצומצם. מסירים מהכיריים ומצננים.

4. בתבנית גדולה (מספיק כדי להכיל את הדג והירקות) מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם המיץ המצומצם.

5. מניחים את השומר, הבצל והקולרבי בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה, מכסים ואופים כ־15-20 דקות.

6. בינתיים ממליחים ומפלפלים היטב את הדג.

7. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את הכיסוי, הופכים את הירקות עם הצד החתוך כלפי מעלה, מזיזים אותם לצידי התבנית ומפנים מקום במרכז.

8. מניחים את הדג במרכז התבנית עם העור כלפי מטה, בעזרת כף יוצקים עליו מהרוטב, מפזרים סביב עגבניות שרי ומכניסים חזרה לתנור, לאפייה נוספת של כ־15 דקות.

9. לפני ההגשה מפזרים מעל עירית קצוצה.

עוד כתבות בנושא