שבת נכנסת מוקדם? הקציצות המהירות שכל המשפחה מחסלת

ממערבבים ל־10 דקות, מבשלים 45 דקות ויוצאת תבנית של קציצות רכות ועסיסיות בשני רטבים לבחירה: עגבניות ביתי או קארי קרמי. מושלם לשבת קצרה

קציצות בשר ברוטב עגבניות. | אפרת ליכטנשטט

קציצות בשר ברוטב עגבניות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לקציצות

1 קילו בשר טחון

1 תפוח אדמה קלוף

הכי מעניין

1 גזר קלוף

1 בצל

½ כוס פירורי לחם

1 ביצה

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית ראס אל־חנות או בהרט

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית סודה לשתייה (לא חובה, מוסיפה אווריריות)

לרוטב עגבניות מהיר

1 צנצנת מחית עגבניות פאסאטה

100 גרם רסק עגבניות

2 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

½ כפית פלפל שחור

1 כפית אבקת שום

אפשר גם: 1 כפית אורגנו, 1 כפית בזיליקום יבש

לרוטב קארי

2 כוסות מים רותחים (אפשר להחליף אחת בכוס קרם קוקוס, יוצא משגע)

1 כפית אבקת קארי

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה

1 כפית אבקת שום

אופן ההכנה

1. מגרדים את תפוח האדמה, הגזר והבצל בפומפייה (הכי נוח בפומפייה של מעבד המזון). אם פיסות הירק גדולות מדי, טוחנים שנייה וחצי עם הלהב הקוצץ. חשוב מאוד: סוחטים את הנוזלים.

2. מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה ויוצרים קציצות בגודל כדור פינג־פונג.

3 א'. לקציצות מטוגנות ברוטב עגבניות: בסיר גדול שמים את כל חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. כשהרוטב רותח מכניסים את הקציצות בעדינות (אפשר להוסיף שלב של טיגון לפני הרוטב. אנחנו לא טיגנו).

3 ב'. לקציצות מטוגנות ברוטב קארי: במחבת גדולה מחממים שמן ומטגנים את הקציצות כמה דקות מכל צד עד שהן שחומות. בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב ומוזגים על הקציצות.

4. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 45 דקות.

5. מגישים חם עם אורז.

עוד מתכונים מהירים

כ"ט בחשון ה׳תשפ"ו20.11.2025 | 10:51

עודכן ב