התבשיל הירוק שממלא את כל הבית בריח משגע: קציצות בשר רכות בתוך סיר ירקות

סיר אחד, שלקח לי 10 דקות להכנה – עם קציצות שמנמנות, אפונה, פול, ארטישוקים ושפע טעמים שמתחברים לתבשיל מושלם לארוחת ערב משפחתית

תבשיל קציצות וירקות | גיא אשכנזי, Agency Karela

תבשיל קציצות וירקות | צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לתבשיל

1/3 כוס שמן זית

5-6 גבעולי סלרי פרוסים דק

הכי מעניין

2 בצל קצוץ דק

4 שיני שום

4 ארטישוקים בייבי מנוקים וחצויים לאורכם

שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות

400 גרם אפונה טרייה

400 גרם פול ירוק טרי קלוף

2 ליטר ציר עוף או מים

מלח

פלפל שחור

לקציצות

750 גרם בשר טחון

2 ביצים

½ כוס קמח מצה

2 שיני שום כתושות

1 בצל לבן קצוץ דק

1 כוס כוסברה קצוצה דק

מלח

פלפל שחור

* את קמח המצה אפשר להמיר בשתי פרוסות לחם רטובות וסחוטות או חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה

1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה, ובידיים משומנות מכדררים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות.

2. בסיר שטוח ורחב מחממים 2-3 כפות שמן זית, וכשהשמן חם מטגנים את הקציצות כ־3 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומוציאים לצלחת.

3. מוסיפים לסיר את שמן הזית, וכשהשמן חם מוסיפים את הסלרי, הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב במשך 7-8 דקות.

4. מוסיפים ארטישוק ושורש סלרי ומערבבים.

5. מסדרים את הקציצות בסיר, מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.

6. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־20 דקות, מוסיפים את האפונה והפול, ממליחים ומפלפלים ומבשלים ללא מכסה כ־10 דקות נוספות. מגישים חם.

עוד כתבות בנושא