סלמון אפוי בדבש ובשום

מנת סלמון נפלאה וקלילה. הסוד כמו בכל מנות הדגים טמון בקניית דג טרי ואיכותי ובאפייה קצרה כדי שהוא יישאר עסיסי וטעים. ודבש כמובן!

סלמון אפוי בדבש ובשום. | אפרת ליכטנשטט

סלמון אפוי בדבש ובשום. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
כ־4 מנות

600 גרם סלמון
3 כפות דבש
1 כפית לימון
3 שיני שום קצוצות או כתושות
מלח ופלפל שחור גרוס
חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוצה

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מניחים את הסלמון בתבנית חסינת חום ומשומנת.
3. בקערה קטנה מערבבים את הדבש עם הלימון, שיני השום, מלח ופלפל לפי הטעם.
4. מורחים את הסלמון בתערובת הדבש כך שכל חלקו העליון של הדג יצופה ברוטב.
5. אופים 20־25 דקות, עד שהסלמון נהיה ורוד והדבש מתחיל להתקרמל ולהשחים בקצוות
6. מוציאים מהתנור ומקשטים עם פטרוזיליה/כוסברה.