דודה שלי רבקה יודעת שהיא לא יכולה לבוא אלינו הביתה אם היא לא מחזיקה ביד תבנית מלאה במגולגלים. כשמגיעה שעת הארוחה הם נחטפים ראשונים, ומי שממצמץ עלול לפספס את המגולגל שלו ולהסתפק בקינוח. לכאורה מדובר בשילוב די פשוט של שניצל ונקניק אך בפועל מדובר במנה נפלאה, שעבורי היא ספוגה בנוסטלגיה, ואף ילד או מבוגר לא יכולים להישאר אדישים כלפיה. כששאלתי את רבקה מהיכן המתכון היא סיפרה לי שהתארחה לפני שנים במלון שהוגשו בו השניצלים האלו, ושף המלון הנחמד הואיל לגלות לה את הסוד. עתה אני חושפת אותו גם בפניכם.
מרכיבים (18־22 יחידות)
1 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצלים
2 ביצים
¼ כפית מלח
½ כפית פפריקה
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית גריל עוף
2 כוסות פירורי לחם מתובלים
למילוי
300 גרם פסטרמה
300 גרם סלמי (אפשר גם לבחור
בסוג מילוי אחד)
חרדל חלק
הכי מעניין
לטיגון
½ ליטר שמן חמניות או קנולה
טיפ: אפשר להחליף את פירורי הלחם המתובלים בשתי כוסות פירורי לחם מעורבבים בכפית פפריקה ובשליש כפית אבקת שום (ניתן להוסיף תבלינים אחרים כרצונכם)
אופן ההכנה
1. טורפים היטב את הביצים והתבלינים בצלחת עמוקה, ובצלחת שטוחה מפזרים פירורי לחם.
2. דופקים מעט את השניצלים כדי שיהיו דקים במיוחד ופורסים אותם לפרוסות מלבניות ככל הניתן, ברוחב 8־10 ס״מ.
3. מכינים מחבת גדולה ומחממים בה שמן.
4. מניחים פרוסת שניצל דקה על משטח העבודה ומורחים עליה שכבה דקה של חרדל. חותכים פסטרמה או נקניק ברוחב של השניצל ובאורך סנטימטר אחד פחות. מניחים את הנקניק על החרדל ומגלגלים באופן מהודק.
5. טובלים את השניצל המגולגל בביצה (מחזיקים אותו היטב כדי שלא ייפתח) ומיד מצפים אותו בפירורי לחם. מניחים במחבת כשהשמן כבר חם עם הצד הפתוח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל השניצלים. מטגנים את המגולגלים מארבעת הכיוונים עד שהם זהובים ומעט שחומים, כדי שיהיו עשויים היטב.
6. מגישים חם.