ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות | סיר עוף ים תיכוני חתיכוני

המנה הזו קלה כל כך שזה מביך. אם באים אורחים ורוצים סיר רב רושם ים תיכוני וחתיך, זה בדיוק התבשיל בשבילכם, רק הכפילו כמויות

סיר עוף ים תיכוני. | אפרת ליכטנשטט

סיר עוף ים תיכוני. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (4־6 מנות)
לרוטב
מיץ מלימון שלם
2 שיני שום כתושות
¼ כוס שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
½1 כוסות מים

לסיר העוף
¼ כוס שמן זית
2 שוקיים
2 כרעיים מחולקות
1 בצל סגול חתוך גס
20 עגבניות שרי מתוקות שלמות
5 פלחי לימון
כוס וחצי חומוסים מבושלים (אני קונה בחומוסייה אבל אפשרי גם קפוא)
1 כוס תערובת עלי נענע וכוסברה או רבע כוס זעתר או 5 גבעולי טימין

אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
2. בסיר שטוח עם רבע כוס שמן משחימים את העוף משני צדדיו (עד שהוא משחים ומתנתק לבדו מהתחתית).
3. מוסיפים לסיר את הבצל הסגול, עגבניות השרי השלמות, פלחי הלימון, החומוס והמים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ־40 דקות (אמורים להיות כל הזמן מים בתחתית הסיר, אם חסר מוסיפים מעט).
4. מחממים תנור ל־200 מעלות.
5. מוסיפים נענע וכוסברה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מכניסים לתנור למכת חום גבוהה ל־30 דקות ללא כיסוי. וזהו.

הכי מעניין

ראש השנה: מתכונים פשוטים שיסחטו מחמאות