הירוק שמרפא את הנפש: מרק תרד וזוקיני עם ניחוח גשם ראשון

מרק ירוק, קליל ומזין שמרגיש כמו ריסטארט לגוף: תרד, זוקיני וג׳ינג׳ר שמתמזגים לכף חמה, מלטפת ומחזקת

מרק ירוק | אפרת ליכנטשטט

מרק ירוק | צילום: אפרת ליכנטשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (לכ-8 מנות):
2 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים גס
1 כפית סוכר
1 כפית מלח + 2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
4 שיני שום פרוסות
קוביית ג׳ינג'ר טרי בגודל 2*2 ס״מ, מגוררת
1 ק"ג זוקיני, חתוך לקוביות גדולות
2 קופסאות תרד טרי (כ־300 גרם) נקי וללא גבעולים עבים או 300 גרם מדליוני תרד קפוא
1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות
3 שיני שום כתושות
½ כפית קינמון

מרק ירוק | אפרת ליכטנשטט

מרק ירוק | צילום: אפרת ליכטנשטט

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
חופן פיסטוקים

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל בסיר גדול.
2. מטגנים את הבצל כעשר דקות על אש בינונית עד להזהבה.
3. מוסיפים סוכר, כפית מלח, פלפל, שום וג'ינג׳ר ומטגנים כשתי דקות.
4. מוסיפים את הזוקיני, התרד ותפוח האדמה ומטגנים כשתי דקות עד שהתרד מתרכך.
5. מוסיפים מים רותחים רק עד שהירקות מכוסים ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים 2 כפיות מלח, שום וקינמון ומבשלים 40־60 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
7. טוחנים בבלנדר־מוט למרקם אחיד.
8. מגישים עם פטרוזיליה ופיסטוקים קצוצים, והמהדרין יוסיפו כף אורז לבן או ערמה של שקדי מרק.

הכי מעניין

עוד כתבות בנושא

י"ז בכסלו ה׳תשפ"ו07.12.2025 | 12:45

עודכן ב