מתכון לפשטידת תרד וגבינות

מתכון לפשטידת תרד וגבינות

פשטידת תרד וגבינות. | אפרת ליכטנשטט

פשטידת תרד וגבינות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בקוטר 24

מרכיבים

¼ כוס שמן זית

1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות

הכי מעניין

1 כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

לפחות 2 חב' עלי תרד קצוצים, חלוטים כמה דקות על מחבת ומסוננים מנוזלים או

800 גרם מדליוני תרד מופשרים וסחוטים היטב מנוזלים

3 ביצים

1 מכל גבינה לבנה (250 גרם)

1 מכל שמנת חמוצה

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

2־3 שיני שום כתושות

¾ כוס קמח

½ כפית אבקת אפייה

100 גרם גבינת עיזים פרומעז בפרוסות

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך 10־15 דקות על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים.
  2. מפשירים את התרד וסוחטים היטב במסננת.
  3. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  4. בקערה גדולה טורפים ביצים, גבינה, שמנת, פרמזן, שום ושמן זית.
  5. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תרד ואת הבצל המטוגן ומערבבים.
  6. מעבירים את כל התערובת לתבנית.
  7. מקשטים בעיגולי גבינת פרומעז.
  8. אופים 45־55 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה. מגישים חם.