לתבנית בקוטר 24
מרכיבים
¼ כוס שמן זית
1 בצל גדול פרוס לפרוסות דקות
הכי מעניין
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לפחות 2 חב' עלי תרד קצוצים, חלוטים כמה דקות על מחבת ומסוננים מנוזלים או
800 גרם מדליוני תרד מופשרים וסחוטים היטב מנוזלים
3 ביצים
1 מכל גבינה לבנה (250 גרם)
1 מכל שמנת חמוצה
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2־3 שיני שום כתושות
¾ כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
100 גרם גבינת עיזים פרומעז בפרוסות
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל במשך 10־15 דקות על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהוא משחים.
- מפשירים את התרד וסוחטים היטב במסננת.
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה טורפים ביצים, גבינה, שמנת, פרמזן, שום ושמן זית.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תרד ואת הבצל המטוגן ומערבבים.
- מעבירים את כל התערובת לתבנית.
- מקשטים בעיגולי גבינת פרומעז.
- אופים 45־55 דקות עד שהפשטידה יציבה ושחומה. מגישים חם.