מרכיבים
חופן פטריות מיובשות
4 כפות שמן זית
50 ג' חמאה
הכי מעניין
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
1 שן שום כתושה
1 שורש פטרוזיליה קלוף וקצוץ דק
3 סלסילות פטריות שאוהבים (שמפניון/פורטבלו/יער/או כל פטרייה אחרת) חתוכות גס
1 כף עלי טימין טרי
1 כוס יין לבן יבש
2 כפיות קמח או קורנפלור
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או קרם קוקוס
מלח
פלפל שחור
להגשה
חופן צנוברים קלויים
גבינת פרמזן מגורדת
רביולי או ניוקי מבושלים לפי הוראות היצרן (לא חובה אבל זה ממש כיף)
אופן ההכנה
1. שמים את הפטריות המיובשות בקערה ויוצקים עליהן מים רותחים עד לכיסוי. משרים כ־15 דקות עד לריכוך.
2. מוציאים את הפטריות ממי ההשריה (שומרים את המים!), סוחטים אותן היטב וקוצצים דק.
3. בסיר מרק גדול שמים שמן זית וחמאה.
4. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, שום, שורש פטרוזיליה ופטריות מיובשות, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך ערבוב 5-6 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך.
5. מוסיפים את הטימין והפטריות הטריות ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ־10 דקות עד שהפטריות מתרככות והנוזלים שהן הפרישו מתאדים.
6. מוסיפים יין לבן, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-5 דקות, עד שאדי האלכוהול מתאדים.
7. מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב.
8. מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות.
9. מוזגים לסיר 3-4 כוסות מים רותחים, ממליחים ומפלפלים, בוחשים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ־15 דקות, עד שהמרק מסמיך מעט.
10. מוסיפים שמנת או קרם קוקוס ובוחשים.
11. יוצקים את המרק לקעריות הגשה, מוסיפים רביולי, מפזרים על כל קערה צנוברים ופרמזן מגורדת.
עוד כתבות בנושא



