מרכיבים
7־8 מנות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי נקי ומקולף
2 תפוחי אדמה קטנים מקולפים
1 כף מלח
3 כפות שמן זית
3 ענפי סלרי קצוצים דק
2 בצלים קצוצים דק־דק
2 גזרים קצוצים לקוביות קטנטנות
2 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר
¼ כפית קינמון
½ כוס שמנת לבישול 15% או קרם קוקוס
3 כוסות מים
בצל מטוגן לקישוט
טימין
מומלץ לבשל את הארטישוק הירושלמי סמוך לקנייה כדי ליהנות מטעמו האגוזי והמתקתק. אם תרצו לאחסן אותו, שמרו עליו במקרר בתוך שקית סגורה שתשמור על טריותו
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מאוד עם שפע מים וכף מלח מבשלים את הארטישוקים ותפוחי האדמה כשעה עד שהם רכים.
2. מסננים מהמים וחותכים לחתיכות גדולות.
3. מטגנים בצל, גזר וסלרי בסיר גדול כרבע שעה עד שהם מזהיבים. מוסיפים מלח, פלפל, סוכר וקינמון ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומערבבים כשלוש דקות.
5. מוסיפים את השמנת והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ־40 דקות.
6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. טוחנים בבלנדר מוט למרק חלק ואחיד.
7. להכנת הבצל המטוגן מחממים שליש כוס שמן בסיר קטן וכשהוא חם מטגנים טבעות שלמות של בצל, עד שהן מזהיבות ומעט משחימות.
מגישים עם זילוף של שמנת, קישוטי בצל ומעט טימין טרי.
עוד ארטישוק ירושלמי


