שבת נכנסת מוקדם? עוגת שוקולד עסיסית ב־10 דקות עבודה

קערה אחת, טעם עמוק של קקאו וקרם קוקוס פרווה: עוגת שוקולד רכה, נמסה ועתירת שוקולד צ׳יפס מושלמת לשבת מוקדמת

עוגת שוקולד קלילה וטעימה. | אפרת ליכטנשטט

עוגת שוקולד קלילה וטעימה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בקוטר 22־24 ס"מ

מרכיבים

3 ביצים

1 כוס (200 גרם) סוכר

הכי מעניין

¾ כוס (180 מ"ל) שמן חמניות

400 מ"ל קרם קוקוס (ולא מי קוקוס)

4 כפות (40 גרם) קקאו אמיתי (לא שוקולית)

1/3 כפית מלח

2 כוסות (260 גרם) קמח כוסמין או קמח רגיל

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית קינמון (לא חובה)

½ כוס (100 גרם) שוקולד צ׳יפס או מטבעות שוקולד

עוד שוקולד לקישוט

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2. בקערה גדולה טורפים את הביצים והסוכר במשך כדקה (אני אוהבת להשתמש במטרפה חשמלית מטעמי עצלנות).

3. מוסיפים שמן וקרם קוקוס תוך כדי ערבוב.

4. מניחים מסננת על הקערה ומנפים פנימה קמח, קינמון, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו ומלח.

5. טורפים עד שהבלילה אחידה כמעט, מוסיפים את רוב השוקולד ושומרים קצת לקישוט.

6. בוחשים שוב קלות. חשוב לא לטרוף יתר על המידה. בחישת יתר תגרום לעוגה להיות דחוסה.

7. מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומקשטים בעוד שוקולד.

8. אופים במשך 35 עד 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. הימנעו מאפיית יתר שתייבש את העוגה.

9. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים.

עוד מתכונים מהירים לשבת