לחם כפרי ללא לישה: מתכון בסיס ו־5 דקות עבודה

בצק כוסמין עם ריוויון ותוספות לבחירה מטעמים מלוחים או מתוקים שיוצא אווירירי מבפנים ופריך מבחוץ

לחם סודה פסטו ועגבניות. | אפרת ליכטנשטט

לחם סודה פסטו ועגבניות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

בלחם הזה צריך לשמור על יחסים קבועים בין החומרים: 500 גרם קמח, 400 מ״ל ריוויון וכפית אבקת סודה לשתייה ועל אלו אפשר להוסיף כ־100 גרם תוספות שאוהבים כמו גבינות, אגוזים, ירקות מיובשים ותבלינים. אפילו כיכר בטעם שוקולד יצאה מושלמת – הוספתי קקאו ושוקולד צ׳יפס ויצא לחם חלומי ומתוק שמתאים לאירוח קליל לצד ריבות ופירות.

מרכיבים

500 גרם קמח כוסמין מלא

½1 כפיות מלח

הכי מעניין

1 כפית אבקת סודה לשתייה

80 גרם פרמזן מגורדת או פתיתי גאודה או חצי חצי

6-8 עגבניות מיובשות חתוכות לחתיכות קטנות

1 כף גדושה ממרח פסטו מוכן

400 מ״ל ריוויון

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה שמים קמח, מלח, סודה לשתייה, גבינות, עגבניות מיובשות ופסטו ומערבבים היטב לפיזור אחיד של החומרים.
  3. מוסיפים את הריוויון ומערבבים בכף עץ עד שנוצר בצק פירורי.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים לכדור אחיד. לא מעבדים את הבצק יותר מידי כדי שהלחם לא יהיה דחוס. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח למשטח העבודה.
  5. מעבירים את הכדור לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  6. חורצים חריצים עמוקים בצורת איקס, מקצה לקצה, עם קלף או סכין גדולה.
  7. אופים 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ עמוק יוצא יבש.
  8. מקררים מעט לפני שפורסים.

טיפ: הלחם הכי טעים ביום הראשון שלו. פורסים את הכיכר לפרוסות ומקפיאים בשקית את מה שנשאר. מפשירים בטוסטר.

עוד כתבות בנושא

כ"ט בחשון ה׳תשפ"ו20.11.2025 | 10:07

עודכן ב