בלחם הזה צריך לשמור על יחסים קבועים בין החומרים: 500 גרם קמח, 400 מ״ל ריוויון וכפית אבקת סודה לשתייה ועל אלו אפשר להוסיף כ־100 גרם תוספות שאוהבים כמו גבינות, אגוזים, ירקות מיובשים ותבלינים. אפילו כיכר בטעם שוקולד יצאה מושלמת – הוספתי קקאו ושוקולד צ׳יפס ויצא לחם חלומי ומתוק שמתאים לאירוח קליל לצד ריבות ופירות.
מרכיבים
500 גרם קמח כוסמין מלא
½1 כפיות מלח
הכי מעניין
1 כפית אבקת סודה לשתייה
80 גרם פרמזן מגורדת או פתיתי גאודה או חצי חצי
6-8 עגבניות מיובשות חתוכות לחתיכות קטנות
1 כף גדושה ממרח פסטו מוכן
400 מ״ל ריוויון
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה שמים קמח, מלח, סודה לשתייה, גבינות, עגבניות מיובשות ופסטו ומערבבים היטב לפיזור אחיד של החומרים.
- מוסיפים את הריוויון ומערבבים בכף עץ עד שנוצר בצק פירורי.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים לכדור אחיד. לא מעבדים את הבצק יותר מידי כדי שהלחם לא יהיה דחוס. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף מעט קמח למשטח העבודה.
- מעבירים את הכדור לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- חורצים חריצים עמוקים בצורת איקס, מקצה לקצה, עם קלף או סכין גדולה.
- אופים 45-55 דקות עד שקיסם הננעץ עמוק יוצא יבש.
- מקררים מעט לפני שפורסים.
טיפ: הלחם הכי טעים ביום הראשון שלו. פורסים את הכיכר לפרוסות ומקפיאים בשקית את מה שנשאר. מפשירים בטוסטר.
עוד כתבות בנושא



