מרק תפוחי אדמה וכרישה בהשראה צרפתית

עז תלם מציג מתכון למרק טעים במיוחד עם שפע חומרים מזינים

מרק אדמה וכרישה בהשראה צרפתית. | עֹז תלם

מרק אדמה וכרישה בהשראה צרפתית. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

למרק:

2-3 כרישות גדולות, כולל החלק הירוק

4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, שטופים וקלופים (שומרים את הקליפות)

הכי מעניין

4-5 כוסות מים

2 כפות שמן זית

60-80 גרם חמאה או שמן קוקוס

עלים מ™4-6 גבעולי טימין (רשות, ניתן להמיר ב 1/2 כפית טימין מיובש)

1 כפית שטוחה מלח גס

אופן ההכנה

  1. הכנת 'ציר' כרישה ותפוחי אדמה: מפרידים בין החלק הירוק (העלים העליונים) ללבן (החלק התחתון, הוא ירקרק בהיר ליתר דיוק) של הכרישה.
  2. חוצים את החלק הירוק לאורך, חותכים גס ושוטפים היטב.
  3. מעבירים לסיר בגודל בינוני יחד עם קליפות תפוחי האדמה.
  4. מוסיפים מים עד גובה תכולת הסיר, ממקמים מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מבשלים 20-30 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה (מכוסה חלקית) ואז הציר מוכן לשימוש.
  5. הכנת המרק: קוצצים גס את החלק הלבן של הכרישה וחותכים גס את תפוחי האדמה הקלופים.
  6. בסיר בינוני שמים את הכרישה יחד עם שמן הזית ומחצית מהחמאה.
  7. מטגנים מעל להבה בינונית, אגב ערבוב, בערך 8 דקות או עד שהכרישה מתרככת. חשוב בשלב זה להשגיח שלא תשחים, היא צריכה רק להתרכך מעט.
  8. מוסיפים את תפוחי האדמה ובערך 3/4 מהציר (לוקחים מהסיר בעזרת מצקת רק את הנוזל). הנוזל צריך לכסות את תפוחי האדמה ב-1 ס"מ.
  9. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ואת הטימין (אם משתמשים).
  10. מבשלים, ללא כיסוי, במשך 20-30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים. מדי כמה דקות מערבבים. אם נראה יבש מוסיפים עוד מהציר (ואם הציר נגמר מוסיפים מים רותחים).
  1. כשתפוחי האדמה רכים, מועכים את התפוחי האדמה למרקם גס בעזרת מועך פירה רגיל.
  2. מוסיפים את שאר החמאה או שמן הקוקוס ובעזרת בלנדר ידני טוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק.

אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו עם מים רותחים או עם מה שנשאר מהציר.

* המרק המוכן נשמר בקירור 4-5 ימים. לקישוט ניתן לפזר בצל ירוק קצוץ וגם לטגן כרישה פרוסה דק במעט שמן זית, עד הזהבה יפה.

4 מנות | ללא גלוטן | חלבי/ פרווה | 15-20 דקות עבודה, שעה ורבע זמן כולל