למרק:
2-3 כרישות גדולות, כולל החלק הירוק
4-5 תפוחי אדמה בגודל בינוני, שטופים וקלופים (שומרים את הקליפות)
הכי מעניין
4-5 כוסות מים
2 כפות שמן זית
60-80 גרם חמאה או שמן קוקוס
עלים מ™4-6 גבעולי טימין (רשות, ניתן להמיר ב 1/2 כפית טימין מיובש)
1 כפית שטוחה מלח גס
אופן ההכנה
- הכנת 'ציר' כרישה ותפוחי אדמה: מפרידים בין החלק הירוק (העלים העליונים) ללבן (החלק התחתון, הוא ירקרק בהיר ליתר דיוק) של הכרישה.
- חוצים את החלק הירוק לאורך, חותכים גס ושוטפים היטב.
- מעבירים לסיר בגודל בינוני יחד עם קליפות תפוחי האדמה.
- מוסיפים מים עד גובה תכולת הסיר, ממקמים מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מבשלים 20-30 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה (מכוסה חלקית) ואז הציר מוכן לשימוש.
- הכנת המרק: קוצצים גס את החלק הלבן של הכרישה וחותכים גס את תפוחי האדמה הקלופים.
- בסיר בינוני שמים את הכרישה יחד עם שמן הזית ומחצית מהחמאה.
- מטגנים מעל להבה בינונית, אגב ערבוב, בערך 8 דקות או עד שהכרישה מתרככת. חשוב בשלב זה להשגיח שלא תשחים, היא צריכה רק להתרכך מעט.
- מוסיפים את תפוחי האדמה ובערך 3/4 מהציר (לוקחים מהסיר בעזרת מצקת רק את הנוזל). הנוזל צריך לכסות את תפוחי האדמה ב-1 ס"מ.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח ואת הטימין (אם משתמשים).
- מבשלים, ללא כיסוי, במשך 20-30 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים. מדי כמה דקות מערבבים. אם נראה יבש מוסיפים עוד מהציר (ואם הציר נגמר מוסיפים מים רותחים).
- כשתפוחי האדמה רכים, מועכים את התפוחי האדמה למרקם גס בעזרת מועך פירה רגיל.
- מוסיפים את שאר החמאה או שמן הקוקוס ובעזרת בלנדר ידני טוחנים היטב עד לקבלת מרקם חלק.
אם המרק סמיך מדי, מדללים אותו עם מים רותחים או עם מה שנשאר מהציר.
* המרק המוכן נשמר בקירור 4-5 ימים. לקישוט ניתן לפזר בצל ירוק קצוץ וגם לטגן כרישה פרוסה דק במעט שמן זית, עד הזהבה יפה.
4 מנות | ללא גלוטן | חלבי/ פרווה | 15-20 דקות עבודה, שעה ורבע זמן כולל