סלט אביבי של עשבים וכרוביות

הרעיון לסלט התחיל מרצון ליצור סלט טבולה כרובית, אך יופיין של הכרוביות שמצאה בשוק גרם לשנות כיוון וליצור סלט גס יותר

סלט עשבים וכרוביות. | אפרת ליכטנשטט

סלט עשבים וכרוביות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
1 כרובית סגולה קטנה
1 כרובית רומנסקו קטנה, כזו הנראית כמו כוכב ים (אפשר להשתמש בכרובית רגילה, ההבדל הוא בעיקר במראה החיצוני)
2 כוסות עלי פטרוזיליה
1 כוס עלי נענע
1 כוס שמיר ללא הגבעולים העבים
6 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
½1 כוסות עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לקוביות
4 צנוניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות
1 כוס גפרורי שקדים קלויים במעט שמן זית
גרידה מלימון שלם
¼ כוס מיץ לימון טרי
¼ כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס גפרורי שקדים קלויים במעט שמן זית

חצי כוס פיסטוקים קלויים

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. חותכים את הגזעים של הכרוביות ובעזרת הידיים מפרקים אותם לחתיכות קטנות (אפשר גם לקצוץ במעבד מזון, אבל להיזהר לא לקצוץ לחתיכות קטנות מדי).

2. מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה גדולה ומתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

3. לפני ההגשה מוסיפים את השקדים.