סלט של סוף החורף בוויניגרט הדרים

סלט מרהיב במיוחד בזכות פילטים עסיסיים וצבעוניים של פירות הדר טריים. זו גם הזדמנות מעולה ללמוד איך מחלצים את בשר הפרי באופן מושלם. זה קל יותר ממה שחשבתם

סלט של סוף החורף בוויניגרט הדרים. | אפרת ליכטנשטט

סלט של סוף החורף בוויניגרט הדרים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

4־6 סועדים

½ כרוב סגול קטן, פרוס דק
4־5 צנוניות חצויות ופרוסות דק
צרור רוקט או ארוגולה, חתוך גס
1־2 תפוזי דם או אשכוליות אדומות
1 אבוקדו בשל, קלוף ופרוס
1 כוס אגוזי פקאן/מלך קלויים על מחבת ללא שמן

לוויניגרט
2 כפות מיץ תפוזים
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ תפוחים
1 כפית חרדל דיז'ון, רצוי חלק
1 כף שמן זית
קליפה מגוררת מ־½ תפוז
מלח
פלפל שחור גרוס

הכי מעניין

אופן ההכנה

1. מפלטים את פירות ההדר: חותכים לרוחב את כיפת הפרי כך שהפלחים ייחשפו מעט. בסכין קטנה וחדה מקלפים מלמעלה כלפי מטה, בדיוק על קו המפגש בין הפרי לציפה הלבנה של הקליפה, כך שתוכן הפלחים (בקבוקי המיץ הקטנים) ייחשף. כשהפרי עירום, מחלצים בסכין כל פלח מהקליפה הדקה שלו, עד שמתקבלים פלחים נקיים ללא ציפוי.
2. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בצנצנת.
3. מעבירים את כל מרכיבי הסלט לקערה, יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים היטב. משהים ל־5 דקות לריכוך קל וספיגת הטעמים ומגישים.

עוד סלטים