מרכיבים
1 צרור אספרגוס
10 עלי קייל נקיים
400 גרם תפוחי אדמה קטנטנים
חופן עירית קצוצה דק־דק
1/3 כוס שבבי שקדים קלויים
לרוטב
6 כפות שמן זית
2 כפות חרדל
2 כפות חומץ
1 כף מיץ לימון
1 כף מיונז
1 כף דבש
1 כף מים
קורט כורכום
½ כפית מלח
¼ כפית שחור
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כפית מלח. מכינים קערה גדולה עם מי קרח.
2. חולטים את האספרגוס במים רותחים במשך שלוש דקות ומוציאים אותם בעזרת מלקחיים לקערת מי הקרח. מוציאים ומייבשים.
3. מביאים שוב את המים בסיר לרתיחה ומכניסים את עלי הקייל לחליטה של דקה ומוציאים גם אותם למי קרח. מוציאים ומייבשים.
4. בסיר נוסף מבשלים תפוחי אדמה קטנטנים עד שהם רכים מאוד (לעצלנים וממהרים: ניתן לקנות תפוחי אדמה מבושלים ברשתות השיווק או להכניס שקית של תפוחי אדמה קטנטנים למיקרו ל־8־12 דקות).
5. חותכים את האספרגוס לחתיכות בגודל ביס ואת תפוחי האדמה לחצאים או רבעים, קוצצים את הקייל ומערבבים את כל חומרי הסלט.
6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומוזגים אותו סמוך להגשה.