מרכיבים
3 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך גס
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כפיות כורכום
½ כפית כמון
¼ כפית קינמון
¼ כפית בהרט (לא חובה)
3 כפות אבקת מרק ירקות אורגנית
3 גזרים מקולפים וחתוכים לעיגולים
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות
½ ראש כרובית מפורקת לפרחים
2 מקלות סלרי חתוכים גס
250 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2 קישואים/זוקיני חתוכים גס
8־9 כוסות מים רותחים
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (לא חובה, אצלי בבית הם פחות פופולריים)
להגשה: חבילת קוסקוס לבחירתכם, מוכנה לפי הוראות היצרן

מרק קוסקוס של בית. | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל בסיר גדול עד שהוא מזהיב.
2. מוסיפים את כל התבלינים: מלח, סוכר, כורכום, כמון, קינמון, בהרט ואבקת מרק אורגנית. מערבבים היטב.
3. מוסיפים את כל הירקות חוץ מהדלעת והקישואים ומערבבים כשלוש דקות.
4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים את הדלעת והקישואים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
6. מוסיפים עוד מים לפי הצורך. מבשלים כשעה עד שעה וחצי (תלוי כמה אתם אוהבים את הירקות שלכם רכים), 20 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את גרגירי החומוס. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
הכי מעניין
מדוע יום שלישי נחשב במסעדות רבות בארץ ליום הקוסקוס?
מכיוון שבימי שלישי המאפיות לא פעלו בתוניסיה, והקוסקוס היה תחליף לפחמימה בארוחה. סברה אחרת טוענת שיום שלישי היה ידוע בעבר כ"יום הכביסה" והנשים היו מכינות בו אוכל פשוט וקל להכנה כדי שיהיה להן מספיק זמן פנוי לכבס
מקור: אפרת ליכטנשטט
עוד מתכונים עם קוסקוס



