מרכיבים
חצי חבילת קוסקוס דק (175 גרם)
1 כוס (240 מ״ל) מים רותחים
1 בצל גדול קצוץ דק־דק
2 כפות רסק עגבניות איטלקי
1 כפית סוכר
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
2־3 עגבניות בשלות קצוצות דק־דק (כ־250 גרם)
1 ביצה
שמן לטיגון
טיפ לעצלנים: אל תוסיפו ביצה: הקוסקוס האדום טעים מאוד כבר בשלב הזה!
אופן ההכנה
1. שמים את הקוסקוס בכלי שיש לו מכסה, מוסיפים מלח ומערבבים. שופכים לכלי מים רותחים ומערבבים. ממשיכים לפי הוראות היצרן (אפשר גם להכין את כל החבילה ולשמור מחצית מהקוסקוס לשימוש אחר, לדוגמה – לסלט קוסקוס חגיגי).
2. מטגנים את הבצל בסיר בינוני עד שהוא מזהיב. מוסיפים רסק עגבניות, מלח וסוכר, ומערבבים היטב. מטגנים את הרסק כשתי דקות ומוסיפים את העגבניות הקצוצות.
3. מבשלים כעשר דקות על אש קטנה ומערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים את תערובת העגבניות לקוסקוס המוכן ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את הביצה, מערבבים שוב ויוצרים קציצות קטנות ושטוחות. מטגנים במעט שמן כשתי דקות מכל צד, עד שהקציצות מזהיבות.
מגישים עם יוגורט צונן.
הכי מעניין
עוד קציצות



