מתכון לחצילים עם טחינה־סלק

מנה יפהפייה ומפתיעה בטעמים שלה. הטחינה־סלק היא נפלאה ומיוחדת בזכות מרכיב מפתיע: ג׳ינג׳ר! אל תוותרו עליו! את החצילים צורבים במחבת לפני האפייה דבר שנותן להם רובד של טעם נוסף ומיוחד ועם הכוסברה והרימון

חצילים עם טחינה-סלק. | אפרת ליכטנשטט

חצילים עם טחינה-סלק. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

לקציצות
8 חצילונים קטנים
שמן זית
מלח
פלפל שחור

לטחינה–סלק
½ כוס טחינה גולמית
5 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קלוף
2־3 שיני שום
1 כף רכז רימונים
1 כף דבש או סוכר חום
1 סלק גדול
3־4 כפות מים קרים
מלח, פלפל שחור

הכי מעניין

להגשה
כוסברה קצוצה
גרגירי רימון

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. עוטפים את הסלק ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה עד שהסלק מתרכך.
3. חוצים את החצילונים לחצי לאורך, ממליחים ומפלפלים.
4. במחבת גדולה מחממים 3־4 כפות שמן זית ומניחים את החצילונים עם הצד השטוח כלפי מטה ומטגנים במשך 2־3 דקות עד שהם משחימים.
5. מעבירים את החצילונים לתבנית תנור, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 25־30 דקות.
6. קולפים את הסלק וחותכים אותו גס.
7. שמים את כל המרכיבים של הטחינה במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה.
8. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
9. מורחים מהטחינה בנדיבות על צלחת הגשה, מסדרים את החצילונים מעליה ומפזרים כוסברה וגרגירי רימון.