תקופת החגים זה הזמן המושלם לברוח מהמטבח, לקחת את המשפחה או החברים הכי טובים, ולתת לכיריים הביתיים לנוח לכמה שעות. בין קניות לנקיונות והתחבטויות על גפילטע או חריימה, מגיע לנו רגע לעצור, לנשום, ולתת למישהו אחר להזיע מעל הסירים במקומנו.
מה שהיה פעם שממה של פלאפל ושווארמה בלבד, הפך למרחב מגוון של חוויות קולינריות שמשלבות מסורת עם חדשנות: מאסיה הקלאסית ועד פיוז'ן ים-תיכוני, מקדירה עיראקית ועד צלחת סושי מעוצבת בקפידה, האזור מתפקע מרוב אופציות קורצות ומשגשגות. המלצה חמה? אל תגיעו רעבות ובואו ללא תכנית מסודרת מראש. בימים של חגים יש עומסים, תורים ולפעמים גם קינוח פרווה שיחליק לכן דמעה של אושר, שלא תרצו לפספס. אז לפני שאתן שמות הוויז - שווה להרים טלפון, להזמין שולחן ולזכור להשאיר מקום לקינוח.
ואם אתן עדיין מתלבטות איפה להזמין - קיבצנו לכן 11 מסעדות כשרות באזור המרכז והשרון, עם תפריט שווה וטעים ועם קינוח פרווה שלא תאמינו שהוא לא חלבי. כי אם כבר חג - אז כדאי שנשב איפה שמגישים לכן אוכל טעים, ולא איפה ששוטפים כלים.

מסעדת מרים | צילום: אסף קרלה
מרים / מסעדת שף
נפתחה: לפני כ-10 חודשים
התפריט במרים מתמקד בדגי ים טריים וירקות עונתיים, המגיעים מדי בוקר מהנמל ומהשווקים המקומיים. המנות משקפות את הפילוסופיה הקולינרית של השף חיים כהן - בישול מדויק המשלב טכניקות מורכבות עם טעמים שמהדהדים זיכרון מוכר, והמשקפים את החיבור העמוק בין מטבח המסעדה לשולחן הביתי. כל אחת מהמנות שבתפריט היא מחווה למורשת קולינרית ארוכת שנים, שכהן ממשיך לטפח כבר יותר משלושה עשורים.
מתוך התפריט: קרוקט סלק (טונה כבושה, רוטב XO, חזרת, 27 שקל), טרטר דג (חציל שרוף, פרמז'ן, שמן זית, 85 שקל); חורשט ירוק עמוק (שעועית אדומה, קוביות קולורבי, נתחי דג, 80 שקל); פילה בר ים (בר בלאן, צלפים, פטרוזיליה, פירה תפוחי אדמה, 185 שקל).
כתובת: בן גוריון 1, בני ברק.

נינה ביאנכה | צילום: דויד מויאל
נינה ביאנכה / מסעדת שף ים תיכונית
נפתחה: לפני כ-7 שנים
המטבח שלה פתוח לעיני הסועדים, דבר שלדברי קברניטיה, משקף את האהבה של בעלי המקום והשף ירין עמירה לאירוח, מעין רצון לייצר קשר ישיר ואישי מול האורח שהגיע עד אליהם. במסעדה יש טאבון עצים הממוקם במרכז הבר בו נאפות פיצות ופוקאצ'ות. חלל המסעדה מעוצב בסגנון אורבני נעים עם שימוש בחומרים טבעיים. עץ, בטון, אבן, שיש ומתכת, והכל כדי "שתתאפשר זרימה דינמית ושמחה למפגש האכילה".
מן התפריט: ברוסקטה אורז ודג לבן (סלסה סלרי וחריף ירוק, איולי שום, קרם שרי, 89 שקל); טרטר דג לבן (סירות קישוא בייבי, שמן שום פלפל חריף, בצל סגול, לאבנה מעושנת, כוסברה, 88 שקל); פסטה פיצ'י (חמאת כרישה, עירית, שימג'י, פלפל שחור גרוס' 86 שקל) ורביולי תירס (שמנת, תירס, צ'ילי, פרג ופרמז'ן, 87 שקל).
כתובת: סמטת ברקן 1, קריית עקרון.

מסעדת מארי | צילום: אמיר מנחם
מארי / מסעדת שף
נפתחה: לפני כ-3.5 שנים
המתחם שלה משתרע על פני 900 מ”ר של רופטופ עם נוף פנורמי, על גג מלון Vert בנתניה, ומציע חוויית בילוי קוסמו-פוליטית שמשלבת קולינריה גבוהה עם מיקום עוצר נשימה, ממנו נשקף הים מכל עבר. הפן הקולינרי מנוהל על ידי השף אביה משה, כשלצדו פועל השף התפעולי אילן שלייפר. העיצוב של המקום אפלולי ומעט קודר, אבל החלונות שמשקיפים על רצועת החוף המהממת של נתניה מקפיצים את המצב. מדי פעם בערבים הופך המקום בשעות המאוחרות למסיבה של ממש עם די ג'יי ורקדניות.
עוד כתבות בנושא
מן התפריט: סמבוסק טונה (סיגר חם במילוי סמבוסק, טונה צרובה, ביצה רכה, איולי בזיליקום, גספצ׳יו טוניסאי, 88 שקל); שקדי עגל (שקדים צרובים, קרם ארטישוק ירושלמי, שום קונפי בדבש, טורטליני בטטה, רוטב בצלי פנינה, 146 שקל); לברק פורצ׳יני (לברק אפוי בתנור, ניוקי תפו״א, קוואטרו פטריות, סויה, סילאן, קציפת פורצ׳יני, טוויל מיסו, 158 שקל).
כתובת: מלון LAGOON VERT, קהילת צפת 3, קומה 15, נתניה

מסעדת מילה | צילום: גיל אבירם
מילה / ביסטרו שף
נפתחה: לפני כשנה וחצי
מילה, הקרויה על שם ביתה של המסעדנית ליזה כהן, מציעה תפריט בוקר הנמשך עד שעות הצהריים המאוחרות, בניצוחו של השף יהונתן שרביט. תפריט הערב של המסעדה נוצר במהלך חודשי המלחמה ובו בחר שרביט לשלב יצרנים וחקלאים מעוטף עזה ומצפון הארץ.
המבחר כולל קלאסיקות אהובות כגון דגים נאים ופסטות טריות בעבודת יד, העשויים בקפידה ובמומחיות. תפריט ה"ספיישלים" המשתנה מדגיש מנות המבוססות על חומרי גלם טריים ועונתיים, ומציע חוויה קולינרית לצד בר טרנדי באווירה קוסמופוליטית.
מן התפריט: ארוחת בוקר טבעונית (ביצה לבחירה, סלסלת לחמי מחמצת המוגשים לצד ריבה וחמאה טבעונית, אבוקדו טרי, טפנד זיתים, סלסה ורדה, קממבר בצל מקורמל, מיץ טבעי ועוד, 96 שקל); כיסונים מטוגנים (בצק חלמונים דקיק ממולא בתבשיל של תרד ומנגולד. מוגש עם רוטב פלפלים ושמנת חמוצה, 64 שקל); לזניה ירקות גריל (דפי לזניה דקיקים, רוטב בשמל, רוטב עגבניות חצילים וזוקיני על הגריל, עגבניות טריות וגבינת מוצרלה, 96 שקל).
כתובת: השקמה 1, סביון

המקדש | צילום: לירן בלו
המקדש / מסעדת שף
נפתחה: לפני כ-7 שנים
המסעדה, שייסד השף לירן בלו יחד עם אביו, משלבת בין מסורת משפחתית לחדשנות עכשווית, שבסיסה הוא השראה יפנית שמשתנה כל הזמן, בהתאם לחומרי הגלם שנמצאים באותה העת. במקום אין מנות שגרתיות, אלא תפריט שמתחלף כמעט מדי יום, ומשלב טכניקות מתקדמות כגון בישול בוואקום, עישון קר וחם, ואף נגיעות קולינריה מולקולרית. גולת הכותרת היא חוויית הצלייה על אבן לוהטת, המזמינה את הסועדים להפוך לחלק בלתי נפרד מהמסע הקולינרי.
עוד כתבות בנושא
מן התפריט: קובנייה יפני-ישראלי (בשר שייטל מיושן בעישון קר, עשבי תיבול מקומיים, קינואה אדומה, בצל סגול, עגבנייה, קרקר כוסמין, קרם הדרים, 72 שקל); טורטליני שוק טלה (אפשרות לטבעוני- כיסונים במילוי שוק טלה על קרם דלעת יפנית וציר הודו מצומצם, 72 שקל); חזה אווז סו-בייד (מבושל 12 שעות בוואקום בטמפרטורה נמוכה, צרוב על העור, מוגש עם סלט קייל, קרם אגוזי לוז מקורמלים ובלסמי מצומצם, 165 שקל).
כתובת: הפסגות 9, פתח תקווה

זקס בראסרי | צילום: אסף קרלה
זקס בראסרי / מסעדת שף
נפתחה: לפני כחודש
השף סהר רפאל מבסס את חווית האכילה שבמקום על שילוב של חומרי גלם מקומיים עם טכניקות בישול מתקדמות כולל שימוש בתנור פחמים מתקדם, עם תפריט שמשתנה בהתאם לעונות השנה ולתוצרת הזמינה, ומלווה ביינות ישראליים בלבד. הגישה הקולינרית במסעדה נשענת על חקלאות מקומית, עבודה ושיתופי פעולה עם חקלאים מכל הארץ, כדי להביא את התוצרת הטובה והטרייה ביותר למסעדה, מירקות ופירות ועד תבלינים ועשבי תיבול שמגדלים עבור המטבח.
מן התפריט: סשימי דג ים (שמן זית, זרעי עגבנייה, שמן טרגון, גרמולטה של תפוח עץ, סלרי, צ׳ילי אדום, עירית, נענע ושיברי שקדים מומלחים, 68 שקל); בייבי צלעות טלה (קרם בצל לבן, גלדי שאלוט מקורמל ברוטב דמי גלס שוקולד, 228 שקל); עוגת שקדים לימון (עוגת שקדים בסירופ בזיליקום, קרם לימון, קרמבל חמאה וסורבה ליים ובזיליקום, 54 שקל).
כתובת: הר הצופים 2, שכונת רחובות הולנדית, רחובות

קזן בראסרי | צילום: דויד מויאל
קזן בראסרי / מסעדת שף
נפתחה: לפני כ-9 שנים
הצורך העולה והגובר לאוכל מוקפד וכשר באזור השרון גרם לשף שחר ברנע לפתוח את קזן בראסרי. המטבח שלו שואב את השראתו ממטבחים שונים ומציע מגוון רחב של מנות, תוך שימת דגש על בשר משובח המתיישן במקום. העיצוב העכשווי, שתוכנן בקפידה על ידי האדריכל דן טרויים, יחד עם שירות רגיש ומנות מסוגננות מעניקים לאורחי המסעדה חוויה קולינרית מהשורה הראשונה. במקום יש חדר פרטי בו ניתן לקיים אירועים פרטיים ועסקיים בהתאמה אישית.
מן התפריט: טונה צרובה ואבוקדו (טונה צרובה בקראסט תבלינים, שום פריך, ויניגרט זרעי עגבנייה ופיסטוקי, 88 שקל); פטה כבדים (פטה של כבדי אווז עוף, ריבת פירות העונה וברוסקטות, 88 שקל); סינטה 200 גרם (על ניוקי תפוחי אדמה, מיקס פטריות ודמי גלאס, 228 שקל).
כתובת: אחוזה 71, רעננה

סלון יווני | צילום: יהונתן בן חיים
סלון יווני / מסעדת שף
נפתחה: לפני כשנתיים
הסלון היווני של השף גיא פרץ ממוקם על חוף הים במלון דניאל שבהרצליה פיתוח, עם חלונות כחולים ומרפסת המשקיפה, איך לא, לים. הוא מציע קולינריה יוונית ים תיכונית עם חומרי גלם המיובאים מיוון ומטבח פתוח למז'אטים ומנות פתיחה כנהוג במדינה הים תיכונית שישראלים כל כך אוהבים לאהוב. למי שצריך קצת יוון לנשמה, המסעדה מאופיינת בחוויית בילוי דינר פרטי, כזו שמארחת הופעות של זמרים מיוון ומישראל שיוצרים ערבי אירוח מלאים מוזיקה, שמחה, ריקודים ואוכל משובח.
מן התפריט: צזיקי קלאסי (בצל ירוק, צ'ילי, אורגנו, 38 שקל); גבינת פטה מיוון (שמן זית, תיבול יווני ואגוזי מלך, 42 שקל); חגיגה יוונית (6 מזטים לבחירה, 155 שקל); דולמאדס (עלי גפן במלית אורז לימוני על ציזיקי ולימונים כבושים, 68 שקל); גירוס דגים (שווארמה דגי ים, בצלים צלויים וטחינה על פיתה יוונית, 147 שקל).
כתובת: שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה

וורדה | צילום: גיל אבירם
וורדה / ביסטרו-מסעדה איטלקית
נפתחה: לפני כחודש
בכל יום מתמלאת הוויטרינה של וורדה בקינוחים, במאפים מתוקים ומלוחים, כשבשישי המבחר אף מכפיל את עצמו, מתאפיין במחירים נוחים ואופציות לארוחות צהרים או אחר הצהרים עם הילדים, או בכל סיטואציה. אבל לא לשם זה התכנסנו. בשעות הערב האורות מתעמעמים בבייקרי-קפה והוא מחליף את פניו והופך לאנטקה, מסעדה עם מרפסת נעימה ותאורה רכה עם אוכל משובח וקיר היין שבו 56 סוגי יינות מקבלים את הפוקוס, ומנות של תפריט ערב תואמות.
מן התפריט: חריפים בקטנה (טחינה, סחוג כוסברה, עריסה שושקה, פלפל ירוק קלוי, שום קונפי ושמן זית, 24 שקל); רביולי ארטישוק ירושלמי (רביולי במילוי ארטישוק, מוגש עם רוטב פיקורינו, עלי רוקט, שקדים ולימון מרענן, 45 שקל); קממבר מהתנור (גבינת קממבר לוהטת עם ריבת עגבניות שרי, צ’יפס כרישה, לצד טוסטונים, 46 שקל); ניוקי המלך (ניוקי עבודת יד, פטריות יער ורוטב שמנת יין לבן, 46 שקל).
כתובת: נתן אלתרמן 44, הרצליה

פיטמאסטר | צילום: אפיק גבאי
פיטמאסטר / מסעדת בשרים
הרשת נפתחה: לפני כ-6 שנים
מדובר במעין "משתה בשרים" - מודל ייחודי של ערב קולינרי, הכולל שבע מנות בשר משתנות שמוגשות בגלים אל השולחן, והמשתנות כל ערב, ביניהן: פולדביף צלעות, אושפלאו, אסאדו נימוך בעישון ארוך, סינטה עסיסית, אנטריקוט שמנמן בצלייה על גחלים, חזה אווז בגלייז מתקתק ועוד. קברניטיה מעידים עליה שהיא "יותר מרק מסעדה", מדובר בערב קרניבורי שלם שכולל מופע, עשן, מוזיקה, ושולחן מרכזי אחד שמחבר את כולם.
מן התפריט: במקום אין תפריט, בכל ערב המשתה מורכב מהמנות הנבחרות של הפיטמאסטר, כשכל נתח עובר עישון או צלייה, בתיבול מדויק ובטכניקות עישון הייחודיות לרשת. לצד הבשרים, מוצעות תוספות משתנות, סלטים, בירה ויין אדום ללא הגבלה, קינוח ושתייה חמה (מחיר אחיד של 289 שקל לסועד).
כתובת: ברקת 4, אזור קריית מטלון, פתח תקווה

ניני צ'ו | צילום: עוז אוחיון
ניני צ'ו / מסעדה אסיאתית
נפתחה: לפני כ-4 שנים
יש בה תפריט עשיר של סושי עם דגים טריים, מנות ווק, מרקים, סלטים, כיסונים ועוד מנות מהמטבח האהוב הזה. בנוסף, יש בה תפריט ללא גלוטן ומדור - פס סושי סטרילי נפרד - לנשים בהיריון, כדי לאפשר גם להן ליהנות מהאוכל שבמקום.
מן התפריט: גיוזה עוף (5 יח', כיסונים במילוי פרגית, מאודים וצרובים על הפלנצ'ה, 56 שקל); מרק תירס (קרס קוקוס, גי'נג'ר ובצל ירוק . מוגש עם לביבות תירס בצד, 28 שקל); באן מאודה (יחידה או 2 יח' של בשר מפורק בבישול ארוך מוגש עם בצל כבוש, כוסברה, חסה, ברוטב שום-קארי אדום, 36-62 שקל); ספייסי סלמון (סלמון, אספרגוס, אבוקדו, צ׳ילי חריף, עטוף במלפפון, 55 שקל). כתובת: הסיבים 18, פתח תקווה
עוד כתבות בנושא