מתכון לקינוח לראש השנה | מלבי תבלינים ורימונים

מלבי קרמי ועשיר כמו שרק מלבי יכול להיות, עם סירופ עשיר בטעמים ועם תבלינים על בסיס רימונים שהופכים אותו למיוחד ולכזה שמעולם לא טעמתם

מלבי תבלינים ורימונים. | אפרת ליכטנשטט

מלבי תבלינים ורימונים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
500 מ"ל חלב
500 מ"ל שמנת מתוקה
4 כפות מייפל
1 כפית תמצית וניל
3 כפות (60 גרם) קורנפלור

לסירופ
1/3 כוס רכז רימונים
2 כפות סוכר חום או דבש
1 עלה דפנה
2־3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 תרמילי הל
1 סרט קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל

להגשה
גרגירי רימון
פיסטוקים
תאנים טריות, חצויות

הכי מעניין

מלבי תבלינים ורימונים. | אפרת ליכטנשטט

מלבי תבלינים ורימונים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

רוצים להפוך את הקינוח לפרווה? השתמשו בחלב מן הצומח וקצפת צמחית

אופן ההכנה
1. בסיר קטן שמים חלב, שמנת, מייפל ווניל ומביאים לרתיחה.
2. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור במעט חלב או מים ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים 4־5 דקות עד שהתערובת מסמיכה. מורידים מהאש ומניחים בצד ל־10 דקות להצטנן.
3. כשהתערובת בטמפרטורת החדר יוצקים ממנה לכוסות הגשה שקופות, מכסים אותן בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
4. במחבת קטנה שמים את כל מרכיבי הסירופ ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומבשלים במשך 5־6 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
5. מוציאים את התבלינים ומצננים.
– לפני ההגשה יוצקים על כל כוס מלבי 1־2 כפות סירופ ומפזרים גרגירי רימון, פיסטוקים ותאנים.