(תבנית בגודל 22X36)
לפעמים אין דקה פנויה, וצריך לארגן צ'יק צ'ק אוכל טעים, מרשים, ואם אפשר שיהיה גם קצת בריא, על הדרך. בשביל זה המציאו את בצק הפילו: הוא פשוט לעבודה ומאוד סלחני. קצת נקרע? לא נורא – נדביק עם פלסטר מחתיכת בצק. העלים לא נפרדים? לא נורא – נשתמש בשניים.
אחרי שמכינים את שכבות הבצק על התבנית, אפשר למלא בכל מה שרוצים ואפילו בבשר טחון (מבושל מראש) וירקות משלל סוגים. חשוב לזכור שזמן האפייה של הפילו קצר, ולכן חשוב לשים ירקות שמתבשלים מהר, או להכין את הירקות מראש.
הכי מעניין
הטוויסט של הטארט הזה מגיע משכבת חרדל דקה שמורחים על הפילו לפני הגבינה, ומוסיף רובד חריף-עדין ומיוחד שלא כדאי לוותר עליו.
חומרים:
10 עלי פילו
1/3 כוס שמן זית
1 כף חרדל דיז'ון (לא גרגרים)
200-300 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת, או 250 גרם גבינה בולגרית מפוררת/קוביות
1/2 קילו עגבניות שרי חצויות
עלים משלושה ענפי טימין
מלח ופלפל
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות את התבנית.
- מפשירים את בצק הפילו ודואגים למשטח שיש פנוי ונקי.
- מניחים עלה פילו אחד בתבנית, ומברישים את הפילו בשמן זית. אם יוצאים לכם שני עלים ולא אחד - זה בסדר. הם נוטים להדבק אחד לשני. אם התבנית גדולה מהעלה, מכסים את כולה ויוצרים חפיפה בין העלים. משאירים שוליים כדי לקפל בסוף על העגבניות.
- חוזרים על הפעולה עד שמתקבלים עשרה עלים, אחד על גבי השני.
- מורחים את החרדל על העלה האחרון ומפזרים את הגבינה על כל הבצק.
- מסדרים את העגבניות החצויות בשורות יפות. מפזרים טימין, מלח ופלפל שחור.
- אופים 25-35 דקות עד שעלי הפילו מזהיבים, הגבינה מבעבעת (לא הבולגרית) והעגבניות רכות.
- מחכים 20 דקות להתייצבות לפני שפורסים.
טיפ: מה עושים עם עלי הפילו שנשארו?
- משמנים היטב תבנית שקעים.
- מכינים 3 שכבות של עלי פילו, עם שמן זית בין שכבה לשכבה.
- חותכים את שכבות עלי הפילו ל-9 ריבועים ומניחים כל ריבוע בתוך השקע.
- שמים בפנים כף גבינה ועגבניית שרי חתוכה לרבעים.
- אופים כ-20 דקות עד שעלי הפילו מזהיבים.
אולי תרצו גם להכין





