שלושה צ’אטנים הודיים שמקפיצים כל מנה

מתוק־חמצמץ מתמרהינדי, ירוק ורענן ממנגו בוסר וראיטה קרמית ליוגורט – שלישייה הודית שמקפיצה פלאפל, אורז וקציצות

פלאפל עדשים | אפרת ליכטנשטט

פלאפל עדשים | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

צ'אטני תמרהינדי ותמרים:
מרכיבים
1 כוס מים רותחים
½1 כוסות תמרים מגולענים וקצוצים
2 כפיות אבקת צ'ילי
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
½ כוס מחית תמרהינדי
1 כפית מלח שחור
2 כפיות אבקת כמון
1 כפית זרעי כמון
½ כוס סוכר חום
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
1. מרתיחים כוס מים ומוסיפים תמרים קצוצים. מבשלים אותם עד שהם מתרככים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים תוך ערבוב, עד שהכול מתאחד ומתקבל צ'אטני סמיך.מצננים.

צ'אטני מנגו בוסר וליים:
מרכיבים
1 מנגו בוסר קלוף וחתוך לחתיכות
1 צ'ילי ירוק
1 שן שום כתושה
20 עלי נענע
צרור כוסברה בינוני
חתיכת ג'ינג'ר קטנה מגוררת
מלח לפי הטעם
מיץ מליים שלם או חצי לימון

הכי מעניין

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים ומצננים עד ההגשה.

צ'אטני יוגורט - ראיטה:
מרכיבים
2 כוסות יוגורט מוקצפים היטב בעזרת מטרפה ידנית
1 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
½ מלפפון עם הקליפה מגורר וסחוט
½ עגבנייה שלמה קצוצה
¼ כפית כמון קלוי וגרוס גס
¼ כפית אבקת צ'ילי
מלח לפי הטעם
½ כפית גאראם מסאלה
¼ כפית נענע יבשה
5 גבעולי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים ומצננים עד ההגשה.

עוד כתבות בנושא