קינוח במחבת אחת: קייזרשמרן חורפי ומנחם

פנקייק עבה ואוורירי, שמטגנים פעם אחת, קורעים לחתיכות ומגישים עם קולי תות, אבקת סוכר וקצפת

קייזרשמרן. | אפרת ליכטנשטט

קייזרשמרן. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

קָייזֶרשמָרן, בגרמנית: ״סמרטוטי הקיסר״, הוא למעשה פנקייק עבה מאוד ותפוח, שקורעים לחתיכות ומגישים עם אבקת סוכר, רוטב פירותי (שזיפים בדרך כלל) וקצפת. אחרי שתכינו קייזרשמרן תתקשו לחזור לפנקייקים הרגילים. ראשית, מדובר בחסכון משמעותי בעבודה כי מטגנים רק פעם אחת את כל הבלילה במחבת גדולה. ושנית, זה כל כך אוורירי וטעים.

מרכיבים

4־5 מנות

4 חלמונים
3 כפות סוכר
20 גרם חמאה מומסת
1 כוס חלב
½ כפית מחית וניל / 1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח (אני עשיתי חצי לבן חצי כוסמין מלא)
4 חלבונים
2 כפות סוכר

הכי מעניין

לטיגון:
1 כף חמאה
קולי (רוטב) תות:
300 גרם תותים חתוכים גס
רבע כוס סוכר

להגשה:
1 מכל שמנת מתוקה להקצפה
אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה טורפים חלמונים, סוכר וחמאה.
2. מוסיפים חלב ווניל וטורפים היטב.
3. מוסיפים את הקמח דרך מסננת וטורפים שוב לתערובת אחידה.
4. בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים והסוכר כדקה־שתיים לקצף יציב.
5. מוסיפים את הקצף לתערובת החלמונים בשני חלקים ומערבבים בתנועות קיפול גדולות בעזרת מרית.
6. מחממים חמאה במחבת נון־סטיק בקוטר 26־28 ס״מ.
7. מעבירים את הבלילה, מכסים ומטגנים על אש קטנה במשך 5־10 דקות. בודקים, וכשרואים שהחלק התחתון זהוב, מחלקים את הפנקייק לרבעים והופכים כל רבע לצידו השני. מכסים וממשיכים לטגן עד שגם הצד השני זהוב.
8. חותכים את הפנקייק לחתיכות בגודל ביס.
מגישים מיד עם אבקת סוכר, קולי תות וקצפת.

קולי (רוטב) תות:
שמים תותים וסוכר בסיר קטן ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזלים מעט מצטמצמים.

קצפת:
בקערת מיקסר מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, אפשר להוסיף כף אבקת סוכר לפי הטעם.

עוד כתבות בנושא