לזניה לעצלנים: פשטידת פסטה בתבנית אחת

בלי שכבות, בלי רטבים ובלי בלאגן: מערבבים פסטה, גבינות וברוקולי, אופים חצי שעה ומקבלים אוכל מנחם שמתחסל מהר

לזניה לעצלנים: פשטידת פסטה בתבנית אחת | אפרת  ליכטנשטט

לזניה לעצלנים: פשטידת פסטה בתבנית אחת | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

חומרים:

500 גרם פסטה קצרה

1 ראש ברוקולי קטן (חי)

הכי מעניין

2 ביצים

1 מכל קוטג' (250 גרם)

1 מכל גבינה לבנה (250 גרם)

200 גרם גבינה צהובה מגוררת, עמק או אמנטל

‫100 גרם פרמזן מגורד

1 מכל שמנת חמוצה

‫1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל

2 שיני שום כתושות

1 חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים (כ-2 כפות)

2 כפות פירורי לחם (לא חובה)

כמה עלי בזיליקום נוספים לקישוט

הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית גדולה.

2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן בסיר גדול מאוד, מסננים ומחזירים לסיר.

3. מפרידים את פרחי הברוקולי לפרחים קטנים ‫(את הגזעים אפשר לבשל ולנשנש כשרעבים, כאן נשתמש רק בפרחים).

4. מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים מלבד הפסטה.

5. מוסיפים את התערובת לפסטה ומערבבים היטב.

6. מעבירים לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שהפסטה מזהיבה ומשחימה מעט בקצוות.

7. חותכים לקוביות ומקשטים בתלתלי בזיליקום טרי.

אולי תרצו גם להכין:

כ"ה בכסלו ה׳תשפ"ו15.12.2025 | 08:31

עודכן ב