בראוניז שוקולד עסיסיים ב־10 דקות עבודה: מרקם דחוס, קרום מושלם וטעם שלא נגמר

בלי מיקסר, בלי קושי ועם מצרכים שיש בכל מטבח. המתכון המושלם לבראוניז שתמיד יוצאים רכים במרכז ופריכים בקצוות

בראוניז פרווה נפלאים. | אפרת ליכטנשטט

בראוניז פרווה נפלאים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ/מטבעות

200 גרם (1 כוס) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן (אפשר להחליף ב־120 גרם חמאה רכה)

הכי מעניין

4 ביצים

2/3 כוס (100 גרם) קמח

1 כף קקאו

¼ כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות (לא טורבו), משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קטנה בגודל 30/20 ס״מ.
  2. שמים את השוקולד בקערת זכוכית גדולה המתאימה למיקרוגל וממיסים בפולסים קצרים של 20 שניות, תוך בחישה בין חימום לחימום, כדי שהשוקולד לא יישרף.
  3. כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טריפה.
  4. מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב.
  5. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב בין אחת לשנייה.
  6. מניחים מסננת או נפה על הקערה ומוסיפים קמח, קקאו, קינמון ומלח.

טורפים רק עד לאחידות ולא יותר.

  1. מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעט מלח גס אם רוצים.

אפשר גם לפזר אגוזים, שוקולד צ׳יפס, מטבעות שוקולד חלב ועוד ועוד. 8. אופים במשך 28־22 דקות או עד שהעוגה יציבה עם קרום דק בצדדים ובאמצע מעט רוטטת.

הימנעו מאפיית־יתר שתייבש את הבראוניז.

  1. מצננים לחלוטין (אפשר במקרר) לפני שפורסים לקוביות.

שומרים בקופסה אטומה עד שבוע. אם מזג האוויר חם מאוד, עדיף לשמור בקירור.

מתכוני פרווה נוספים:

י"ח בכסלו ה׳תשפ"ו08.12.2025 | 08:01

עודכן ב