את המעקודה הזו הכנתי על פי המתכון שקיבלתי ממעיין, עם תוספות ורעיונות שלי. כרובית ובטטה הם ירקות נפלאים בפשטידות והמרקם שלהם מושלם במעקודה. מחליפים כמה תפוחי אדמה בכרובית ובטטה ויוצאים לדרך.
מרכיבים (15 מנות)
סיר סוטאז׳ בקוטר 24 ס"מ, נון־סטיק, שמתאים לתנור
4 תפוחי אדמה גדולים
1 בטטה בינונית חתוכה לשניים
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים גדולים
8 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כף מיץ לימון
צרור כוסברה קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
½1 כפיות מלח
1 כפית שטוחה כורכום
½ כפית כמון
¼ כפית קינמון
½ כפית פלפל לבן (או פחות)
¼ כפית אבקת אפייה
3־4 כפות שמן
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים רותחים ומומלחים, עד שהם רכים.
2. מקלפים אותם ובקערה גדולה מועכים לפירה גושי.
3. מבשלים את הכרובית במים רותחים עד שהיא רכה, מסננים ומועכים לגושים גדולים.
4. מבשלים את הבטטה במים רותחים עד שהיא רכה, מסננים, מקלפים וחותכים לקוביות גדולות.
5. מחממים תנור ל־175 מעלות.
6. בקערה גדולה שמים את הפירה ומוסיפים את הכרובית, חלמונים, כוסברה, מלח, כורכום, כמון, קינמון, פלפל ושום ומערבבים היטב.
7. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים קלות.
8. מקציפים את החלבונים כשלוש דקות עם קורט מלח וכף מיץ לימון לקצף יציב.
9. מוסיפים את הקצף לבלילה בארבעה חלקים ומקפלים בעדינות כדי שהבלילה תישאר אוורירית.
10. מחממים שמן בסיר ומוודאים שכל הדפנות משומנות היטב.
11. שופכים את הבלילה ומיישרים אותה בסיר.
12. מבשלים על אש גבוהה כ־4 דקות, מנמיכים להבה ומבשלים כחמש דקות נוספות.
13. מעבירים את המעקודה לתנור החם ואופים במשך 50־65 דקות ללא מכסה, עד שהמעקודה משחימה ויציבה מאד.
14. מצננים כחמש דקות, מעבירים סכין דקה מסביב לדפנות ומוודאים שהמעקודה משוחררת.
15. הופכים על צלחת הגשה ומגישים חם.
אפשר וכדאי להגיש עם לימון סחוט.
הכי מעניין
עוד מתכונים צמחוניים


