כרובית צלויה בסומאק ובחמאת שקדים

מתכון לכרובית צלויה בסומאק ובחמאת שקדים

כרובית צלויה. | אפרת ליכטנשטט

כרובית צלויה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

2 ראשי כרובית טריים נקיים וחצויים לשניים

3 כפות שמן זית לטיגון

לרוטב:

הכי מעניין

צרור עירית

1 כף סומאק טרי או יבש

מלח

פלפל שחור גרוס

2 שיני שום קצוצות

גרידה מרבע קליפת לימון

מיץ לימון טרי משני לימונים

175 מ״ל שמן זית

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2. בסיר גדול מאוד מרתיחים מים, מניחים בתוכו מסננת אידוי ומאדים את הכרוביות עד לריכוך חלקי.

3. מעבירים את הכרוביות למחבת חמה עם שמן זית, מניחים על הצד החתוך וצורבים. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית ומעבירים לתנור לצלייה של 15 דקות. מקררים.

4. מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים עירית קצוצה, סומאק, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, שום וגרידת לימון, מיץ לימון ושמן זית.

5. מניחים את הכרוביות על צלחת הגשה ומוזגים מעליהן את הרוטב.